Sanat eserine dava!

Adana ve Antalya film festivallerinde gösterilen, hatta Antalya’dan “Belgesel Seçkisi İzleyici Ödülü”yle dönen film, Adana’nın Ceyhan ilçesinde yaşayan insanların hikâyelerini anlatıyor.

Yayınlanma: 27.07.2018 - 21:40
Abone Ol google-news

Yönetmen Yunus Ozan Korkut, 2016 yılında çektiği “Benim Varoş Hikâyem” adlı film nedeniyle yargılanacağını açıkladı. Genç yönetmene “suçu ve suçluyu övmek, halkı uyuşturucuya özendirme” suçlamasıyla dava açıldığı belirtildi. Korkut, sosyal medya hesabında “Yaptığım film yüzünden 30 Ocak 2019 tarihinde Ceyhan adliyesinde yargılanacağım. Ne diyeceğimi bilemiyorum artık” ifadelerini kullandı. Korkut’a sinema dünyasından Zeynep Dadak ve Onur Saylak ile HDP Milletvekili Barış Atay gibi birçok isim destek mesajları yolladı.

Yunus Ozan Korkut’un avukatı Alper Araz tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Her ne kadar suçu ve suçluyu övmek, suça özendirmek ve benzeri iddialar ile bir kamu davası açılmış ise de davaya konu eserin; hiciv ve eleştiri içeren bir sanat eseri olduğu gö zardı edilmiştir.
Bir sanat eserinin yaratılışının bir gereği ve özelliği olarak oluşturulan görsel bir ürünün belirli parçalarının bu şekilde değerlendirilmesi mevcutta olduğu gibi hatalı sonuçlara ulaştıracaktır. Gerekli tüm yasal kurumlardan onay alarak yayımlanmış bu sinema eseri pek çok ulusal ve uluslararası film festivalinden davet ve ödüller alarak ülkemizin kültürel zenginliği ve çeşitliliğine katkı sağlamışken bu tarz bir haberle gündemde olması da üzücüdür. Düşük bütçesi ile ve denediği özgün tarz ile destek göreceğini umduğumuz film hakkında başlatılmış yargı sürecinin en kısa sürede olumlu sonuçlanacağına inanmaktayız.Çünkü herkesin bildiği üzere bir sanat eserinin yargılanacağı yer mahkemeler değil kamuoyudur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon