Bu film festivali ‘engelsiz’

Bu yıl 6. kez düzenlecek olan Engelsiz Film Festivali, ekim ayında 3 şehirde olacak

Yayınlanma: 07.08.2018 - 23:39
Abone Ol google-news

Kültürel hayata eşit katılımın yaygınlaşması amacıyla hayata geçen ve bu yıl altıncısı düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul (8-10 Ekim), Eskişehir (12-14 Ekim) ve Ankara (17-21 Ekim) olmak üzere 3 şehirde gerçekleşecek.

Her yıl Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden 40’a yakın filmi, görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak gösteren Engelsiz Filmler Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra tüm yan etkinliklerini de görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunarken, ortopedik engelli sinemaseverlere uygun, erişilebilir mekânları tercih ediyor.
Engelsiz Filmler Festivali’nde tüm gösterimler ve yan etkinlikler ücretsiz olarak seyircilere sunuluyor.

Toplam 7 bölüm

Festival’in film programı; 2017 yılının ses getiren yerli yapımlarından derlenen “Engelsiz Yarışma”, Türkiye sinemasının öne çıkan filmlerinin izlenebileceği “Türkiye Sineması”, dünya sinemasının son dönemdeki ödüllü filmlerinin yer aldığı “Dünyadan”, engellilik hakkındaki algılarımız üzerine düşünmemizi teşvik eden “Engel Tanımayan Filmler”, Türkiye ve dünya sinemasının klasiklerini bir araya getiren “Sinema Tarihinden”, yeni nesil sinemacılara esin kaynağı olmayı ve hayal kurdurmayı amaçlayan “Çocuklar İçin” ve kısa filmseverlerin takip edeceği “Uzun Lafın Kısası” olmak üzere toplam 7 bölümden oluşuyor.

Etkinlik programında; bu yılki seçkilerde yer alan filmlerin konuklarıyla film sonrası söyleşilerin yanı sıra 9-12 yaş çocuklar için “Canlandırma Atölyesi”, otizm spektrum bozukluğu bulunan çocuk ve gençler için “Otizm Dostu Gösterim” ve geçen yıl ilki gerçekleşen “Sanal Gerçeklik Deneyimi” yer alıyor. Ayrıntılı bilgi: www.engelsizfestival.com.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler