Homeros ödülü, Şahin’in

Uluslararası Troia Festivali’nin 55.’si önceki gece başladı.

Yayınlanma: 11.08.2018 - 23:04
Abone Ol google-news

Çanakkale Belediyesi tarafından 1963 yılından beri düzenlenen Uluslararası Troia Festivali’nin resmi açılışı önceki akşam Örenyeri’nde gerçekleştirilen törenle yapıldı. Festival kapsamında verilen “Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü”ne ise bu yıl Prof. Dr. Haluk Şahin layık görüldü.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmasında “Bu topraklardan kan kokusu değil, çiçeklerin ve bir güvercin kanadındaki barışın kokusu yayılsın. Yeryüzünde kurşun sesleri değil, kuşların ve çocukların sesleri yükselsin. Savaş zamanlarında doyacağımıza, varsın barış zamanlarında aç kalalım” diyerek barışa ve özgürlüğe vurgu yaptı.
Başkan Gökhan’ın açılış konuşmasının ardından ödülünü alan Haluk Şahin ise konuşmasında bize miras olan bu kültürü yaşatmanın önemine vurgu yaparken “İlyada Destanı”nın doğduğu topraklarda okumanın mucizevi olduğunu da söyledi. Ödül töreninin ardınan Haluk Şahin, Yusuf Ay, Pembe Akgün ve Ayşe Şahin, İlyada’dan pasajlar okuyarak Troya ruhunu bir kere daha canlandırdılar.
Festivalin ikinci akşamında Dina Ensemble Çimenlik Kalesi’nde sahne alırken, Erol Evgin Özgürlük Parkı’nda konuklarla buluştu.

Festival’de bugün

Şair, yazar Ataol Behramoğlu ve oyuncu Levent Üzümcü bugün saat 18.30’da Özgürlük Parkı’nda “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var” başlıklı bir söyleşi etkinliğine katılacak. “Troia Efsanesi Operası”, 21.30’da Çimenlik Kalesi’nde dünya prömiyerini yapacak. Öte yandan Özgürlük Parkı’nda aynı saatte Resul Dindar konser verecek. Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda ise saat 21.30’da Levent Üzümcü’nün oynadığı Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği “Anlatılan Senin Hikâyendir” oyunu sahnelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler