Leyla Gencer anısına sergi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 20. yüzyılın en önemli opera sanatçıları arasında gösterilen, yaşamını yitirdiği 2008 yılına kadar İKSV’nin Mütevelliler Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Leyla Gencer’i ölümünün 10. yılında özel etkinliklerle anıyor.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

 

Küratörlüğünü Prof. Yekta Kara’nın üstlendiği “Leyla Gencer: Primadonna ve Yalnızlık” başlıklı sergi 11 Eylül’de Borusan Müzik Evi’nde kapılarını açacak. Leyla Gencer’in kişisel eşyalarından hazırlanan seçki, büyük sopranomuzun yaşamının farklı kesitlerinden kayıtlarla bir araya getiriliyor. Sergi 10Ekim’e kadar açık kalacak.

İKSV, Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu Akademisi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Leyla Gencer Şan Yarışması’nın final serisi 23–28 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Yarışmanın final serisinde, Uzakdoğu’dan Amerika’ya 15 ülkeden, aralarında Türkiye’den de 14 sanatçının bulunduğu toplam 44 şancı yarışacak.  28 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek 9. Leyla Gencer Şan Yarışması finalinde sekiz genç yetenek büyük ödüller için yarışacak. Yarışmacılara şef Pietro Mianiti yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Final galaksının biletleri 14 Eylül’den itibaren İKSV ana gişe ve Biletix satış noktalarından temin edilebilir. Leyla Gencer Arşivi’ni bünyesinde bulunduran İKSV, vefatının 10. yılında Leyla Gencer’i daha da yakından tanıma fırsatı yaratmak adına arşivindeki verilerden de yararlanarak hazırlanan belgesel projesini de izleyiciyle buluşturacak.

İKSV prodüksiyonu, Ahmet Erenli ve Yekta Kara danışmanlığında hazırlanan belgeselin senaryosu Zeynep Oral’a aitken yönetmenliğini de Selçuk Metin üstleniyor. Çekimleri Milano ve İstanbul’da gerçekleştirilen, aralık ayında gösterimi planlanan belgeselde Leyla Gencer’le birlikte çalışma fırsatı bulmuş, kendisini tanımış isimlerle yapılan özel röportajlar da yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler