Tuğberk Selçuk'tan 'İçten Yanmalı'

Seçil Alkış’ın sanat manejerliğini yaptığı, Tuğberk Selçuk’un beşinci kişisel sergisi ‘’İçten Yanmalı’’ davetlileri şaşırttı.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 16:10
Abone Ol google-news

 

Seçil Alkış’ın sanat manejerliğini yaptığı, Tuğberk Selçuk ’un 5. kişisel sergisi ‘’İçten Yanmalı’’ konuklarını ağırladı.  

Tuğberk Selçuk “Shallwe” diyerek yerleşik sanat izleme alışkanlıklarının dışına çıktı. İzleyicinin de dahil edildiği sergide eserler kendi sınırlarını aşarak tüm mekanı bir “iş”e dönüştürdü. 

Selçuk’un zamanla interaktif objelere evrilen anlayışı, burada da kendini etkileşilecek objelerle sağlanacak bir deneyim olarak gösteriyor. 

‘’İçten Yanmalı’’ Sergisi, popüler ve kolay alımlanan bir konuyu ele alarak, uzaktan bakıldığında adeta hoş bir resim oluşturan ancak yakından bakıldığında kutucukları alımlayıcısının doldurması gerektiği bir kare bulmacayı andırıyor.

Üretim sürecini de bir ürün, bir performans olarak gören sanatçı, otomobil tasarımcısı Carroll Shelby’nin reklam spotunda olduğu gibi “performance is my business” diyerek üretim yolculuğunu bir esere dönüştürüyor. Tekerleri boyaya bulanmış aracına atlayarak motor kültürünün anlam duraklarını, aralarını çizerek sembolik olarak belirginleştiriyor. 

Tuğberk Selçuk
Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Tuğberk Selçuk, Yeditepe Üniversitesi Endüstriyel Tasarım’da başladığı eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sürdürdü. 2012 yılından beri dört kişisel sergi, bir kısmı Londra, Seul, Milano ve Basel’de olmak üzere sayısız karma sergide yer aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler