‘Kadıköy Tiyatro’nun temeli atıldı

Kadıköy Belediyesi, İstanbul’un en önemli tiyatro atmosferine sahip Kadıköy’e yepyeni bir tiyatro binası kazandırmak için yola çıktı. İstanbul’un önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri haline gelecek ‘Kadıköy Tiyatro’ binasının temeli, tiyatro sanatçıları ile birlikte atıldı.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 23:14
Abone Ol google-news

Temel atma törenine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP İstanbul milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ünlü sanatçılar Rutkay Aziz, Emre Kınay, Gülriz Sururi, Zihni Göktay, Orhan Aydın, Betül Şahin, Cem Davran, Tarık Şerbetçioğlu, Mert Fırat ile çok sayıda Kadıköylü katıldı. 

Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Sanatın gelişmediği hiçbir ülke ne sanayide, ne teknolojide ne de bilimde öne geçebiliyor. Biz bunu bildiğimiz için Kadıköy Belediyesi olarak 5 yıl içerisinde sanat ile ilgili çok fazla proje yaptık” dedi.

‘Kadıköy Tiyatro’ tiyatro oyuncularının, Kadıköy Tiyatrolar Platformu’nun, profesyonel tiyatro işletmecilerinin, sahne-ışık uzmanlarının görüş ve önerileri ile dünyadaki örnekleri dikkate alınarak projelendirildi. Sahne tasarımı, ses, ışık, prova odaları gibi farklı konularda ayrı ayrı toplantılar düzenlendi, konunun uzmanları projeye katkı sundu. Tiyatrocuların ihtiyaçları ve deneyimleri gözetilerek mimar Özgür Bingöl ve İlke Barka tarafından tasarlanan tiyatro binası için, Avrupa’daki 13 “blackbox” tiyatro salonu detaylı olarak analiz edildi. Seyir yeri ve sahne arasındaki ayrımların bir yana bırakıldığı ‘meydan sahne’ biçimiyle 360 derecelik bir izleme alanı olacak salonda oyunun niteliğine göre klasik sahne, orta sahne, meydan sahne, arena sahne, forum düzenlerinde de kullanılabilecek. Prova salonlarında tiyatrocuların 7/24 prova yapabileceği ve Acıbadem - Koşuyolu bölgesinde ulaşım ağlarının merkezinde inşa edilecek olan Kadıköy Tiyatro, toplam 8 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bölünebilir salonlar, fuayeler, kafeterya ve prova odalarıyla bin kişiye ev sahipliği yapabilecek Kadıköy Tiyatro’da 7/24 sanat konuşulup, sanat izlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler