Altyazı’nın kapağında Filmekimi

Altyazı Aylık Sinema Dergisi 187. sayısında kapağını, İstanbul’da 5 -14 Ekim arasında gerçekleştirilecek ve ardından Ankara ve İzmir’e de uğrayacak, önemli bir bölümü Başka Sinema salonlarında vizyona girecek Filmekimi filmlerine ayırdı.

Yayınlanma: 13.10.2018 - 17:17
Abone Ol google-news

Dergi, “Vizyona Alternatif Diziler” dosyasıyla son dönemin dikkat çeken dizilerini, “Bir Yönetmen Beş Madde” de Mohsen Makhmalbaf’ın portresini, Ayın Kısası’nda “Hoşgeldin Lenin”i de mercek altına alıyor. Yuvarlak Masa Tartışması’nda ise, veriler, incelemeler bağlamında sinemaya emek verenleri buluşturan “Türkiye’de Bağımsız Sinema Yapmak var. 

Belirsizliğe karşı çağrı

Altyazı’nın Ekim sayısında dergi ekibi belirsizliğe karşı, büyük emek, ciddiyet ve imeceyle yarattıkları, sanatı tümüyle besleyen bu müşterek alanın matbuu olarak yaşaması için okura sesleniyor; “Eğer bu satırları elinizde tuttuğunuz matbu dergiden okuyorsanız bu sayıyı çıkarmayı başarmışız demektir. Yok eğer bilgisayar ekranından okuyorsanız…”. Bu çağrı yazısının bütünü derginin içinde bulunduğu durumu aydınlatıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler