Biret’ten ‘Ustalık Sınıfı’

İdil Biret MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı Piyano-Arp-Gitar Anasanat Dalı davetlisi olarak "Ustalık Sınıfı" oturumu gerçekleştirdi

Yayınlanma: 26.10.2018 - 16:33
Abone Ol google-news
Türkiye’nin dünyaca ünlü dahi piyanisti Devlet Sanatçısı İdil Biret MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı Piyano-Arp-Gitar Anasanat Dalı davetlisi olarak Sedad Hakkı Eldem Oditoryum’unda “Ustalık Sınıfı” adıyla bir oturum gerçekleştirdi. Konservatuar öğrencileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda müzikseverin katılımıyla dolan salon, bugüne kadar çıkardığı 130 CD’lik kayıtlarıyla tüm klasik repertuarı ezbere bilen büyük sanatçının 3 saatlik detaylı dersine tanık oldu.
 
Piyano-Arp-Gitar Anasanat Dalı Başkanı Prof. Ece Demirci’nin organize ettiği bu ustalık sınıfında Duru Aydın J.S.Bach’ın BWV 863 sol diyez prelüd Fügü ile L.v.Beethoven’in Op.13 Pathetique Sonat’dan 1. Bölümünü, Emir İlgen Op. 45 F. Mendelssohn Variation Serieuses, Serdar Yekta Elmas ise F. Liszt “Funerailles” ile F.Chopin Op.25 No. No.11 la m. Etüdlerini çaldılar. Sonrasında İdil Biret fuayede öğrenciler ve müzikseverler için CD ve kitaplarını imzaladı. 

Prof. Ece Demirci yaptığı konuşmasında, bu etkinliğin amacının, meslek hayatlarında ilerlerken, ne kadar titiz ve detaylı bir çalışma ile yol alabileceklerini öğrencilere göstermek olduğunu ifade etti.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler