Vitrindeki albümler

Vitrindeki albümler

Yayınlanma: 26.10.2018 - 22:55
Abone Ol google-news

 

Peyk ‘Lay Lay Lom’

Politik doğruluk örneği olarak Peyk, piyasa çakallığının, pazarlama uyanıklığının uzağında bir topluluk. En son dört yıl önce bir albüm çıkarmışlardı. Plak şirketi olmaksızın yayınlanan dördüncü stüdyo albümleri “Lay Lay Lom”, toplumsal şikayetler içeren şarkılarla dolu.

Yedi şarkıdan oluşan albüm, insanca bir yaşamı düşleyen insanlara has bir ruh haline sahip. Baskıdan mağdur her kesime uzanan bir satır var bu şarkılarda. Dobra dobra; küfürse küfür, argoysa argo... Hacet halinde artı 18 sözlerle, sokak ağzıyla saydırıyorlar. Kimine göre dozunda, kimine göre

sivri bir öfke, ama haksız değil. Dolambaçsız politik mesajlar da yok değil. 

Müzikal paleti zengin Peyk’in. Reggae temelli, blues ve rock esintili parçalara synth ve yaylılar ayrı bir renk katıyor. Albüme adını veren parçada Fuat (Ergin) düeti muazzam. “Uyan” Spiros Peristeris bestesi Yunanca Rebetiko bir şarkı, Türkçe seslendirmiş. “Nobody” ise İngilizce. “Sabret” ile asit gitarları, funk basları, deli orglarıyla “Adın Batsın Supermen” yayımlanmamış eski şarkılar.
Vokal İrfan Alış, gitar Serdal Ersoy, davul Ertan Çalışkan, keman-klavye Özgür Ulusoy, bas Barış Tokgöz; bir Peyk yetmez, yüzlercesi olmalı, gerçek “bağımsız sahne” namına...

TikTak ‘Vazgeçme’ (Rakun Müzik)

Doksanlarda TikTak diye bir topluluk vardı; Captain Hook, Kemancı, Queen gibi mekânlarda çalmış, 2005 yılında ilk albüm “Şimdiyi Şimdi Geçiyor”u çıkarmışlardı. 2008 yılında ikinci albüm “Vazgeçme” MySpace üzerinden bağımsız olarak yayınlanmış, ancak fiziki baskısı olmadığından pek dikkat çekememişti. Bu albüm şimdi (bazı ek kayıtlarla birlikte) miks ve remastering yapılarak dijital platformlarda yeniden yayımlandı.

2008 yılında bu albümün bitiminde basçı ve davulcu ayrılınca TikTak, gitar çalıp şarkı söyleyen Erkin Peprek ile gitarcı Deniz Ilgar’dan oluşan iki kişilik bir topluluğa dönüşmüştü. Karabatak gibi bir göründüler bir kayboldular; arada bir eş dost meclisinde yakın çevrelerine çaldılar. Ama iki arkadaş münasebetlerini hiç kesmeden ufak ufak da beste çalışmalarını sürdürmüşlerdi. Hatta yakın zamanda da “Kimseye Kalmaz” adlı dört parçalık bir maksi single yayınladılar. Bu hareketi yeni bir albümün müjdecisi olarak görülebilir.

Vokalde Hakan Kurşun, basta Emre Şen, yaylı düzenlemede Tansu Kaner, saksofonda Sıtkı Can Türkoğlu, davulda Can Güngör ve Deniz Alemdar’ı konuk eden “Vazgeçme” tipik doksanlar sounduyla dönemine sadık bir rota çiziyor. TikTak diye bir topluluk, halen var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler