Birinciliği İran ve Sırbistan paylaştı

Bu yıl 35’incisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül töreni önceki gün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yapıldı.

Yayınlanma: 28.11.2018 - 21:14
Abone Ol google-news

 Törende bu yıl birinciliği paylaşan Dokhshid Ghodratipour (İran) ve Jugoslav Vlahovic (Sırbistan) başta olmak üzere kazananlara ödülleri sunuldu. Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de verilen “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” özel ödülünü ise Fransa’dan Bernard Bouton aldı. Bu yıl yarışmaya 35. yılında, 64 ülkeden 623 sanatçı 2 bin 143 eseriyle katılım sağladı. Ön elemeden geçen 42 ülkeden 138 sanatçının 177 karikatürü haziran ayında Uluslararası Seçici Kurul tarafından değerlendirildi.

Özge Uzun’un sunuculuğunu yaptığı önceki gün gerçekleştirilen ödül törenine Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan, Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kayhan Ülker ve pek çok öğretim üyesi katıldı.

Seçici Kurul ayrıca; Turan Aksoy (Türkiye), Constantin Pavel (Romanya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Konstantin Kazanchev (Ukrayna), Silvano Mello (Brezilya), Roman Peshkov (Rusya), Sajad Rafeei (İran), Nicos Terzis (İsveç), 2 ödül olmak üzere Didie Sri Widiyanto (Endonezya), Kürşat Zaman’ı (Türkiye) Başarı Ödülü’ne değer gördü. l Kültür Servisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler