Sinemayla randevunuz var

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen 21. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nin programı belli oldu.

Yayınlanma: 30.11.2018 - 22:40
Abone Ol google-news

8-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival bu yıl, Çağdaş Fransız Sineması, Fransız Sinemasının Büyük Ustaları ve İlk Randevu bölümleriyle İstanbullu sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Odak Ülke: Fransa

Her yıl farklı bir ülkenin sinemasını mercek altına alan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 21. yılında “Fransız Sineması”na odaklanıyor. Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen bu bölüm kapsamında festival, son yılların dikkate değer Fransız filmlerinden Türkiye’de gösterime girmemiş olan 8 filmi seyirciyle buluşturacak. Bu filmler arasında Fransa’nın en üretken aktörlerinden Mathieu Amalric’in ikinci uzun metraj yönetmenlik çalışması olan ve adını, hayat hikâyesini anlattığı çok sevilen bir şarkıcıdan alan “Barbara”, yönetmen Thomas Lilti’nin, açılışını Cannes Film Festivali’nde yapan ve övgülerle karşılanan ikinci uzun metrajlı filmi “Hipokrat” ve Fransa’nın, belki de dünyanın en fazla tartışma yaratan yazar kişiliklerinden Michel Houellebecq’in üç acemi suçlu tarafından kaçırılışını hikâye eden sıra dışı bir komedi olan “Michel Houellebecq’in Kaçırılışı” dikkat çekiyor.

TÜRSAK Ödülü

TÜRSAK Vakfı’nın kültüre ve sanata katkılarıyla fark yaratan isimleri onurlandırmak amacıyla 3 yıl önce hayata geçirdiği TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü’nün bu yılki sahibi ülkemizin kültür ve sanat yaşamına sunduğu değerli katkılardan dolayı“Kariyo& Ababay Vakfı”olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler