Üç ülkede beş konser

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) sanat yönetmeni ve daimi şefi Sascha Goetzel yönetiminde 5-13 Aralık günlerinde Avrupa’nın önemli konser salonlarında beş konser vereceği 2018 Avrupa turnesine iki ünlü keman virtüözü Daniel Hope ve Nemanja Radulovi ile çıkıyor. Orkestranın baş kemancısı Pelin Halkacı Akın. BİFO Almanya’da üç, Hollanda ve Fransa’da birer konser verecek.

Yayınlanma: 02.12.2018 - 21:16
Abone Ol google-news

BİFO ilk konserini 5 Aralık Çarşamba akşamı 20.00’da Almanya’nın Stuttgart şehri Kültür ve Kongre Merkezi Liederhalle’de verecek. Konserin solisti BİFO’nun 2017 sezonu açılış konserinin solistlerinden, müziği yalnız virtüöz olarak değil, yazar, yapımcı, aktivist ve yayıncı olarak yaşamının her alanına yerleştirmiş olan Daniel Hope. Konserde Balakirev - S.M. Ljapunow “Islamey, oryantal fantezi”; Bernstein “Serenad (1954), Platon’un Sempozyum’u üzerine” ve Rimski Korsakov “Şehrazad” eserleri seslendirilecek.

Orkestra ikinci konserini 7 Aralık Cuma akşamı 20.00’da Almanya’nın, Friedrichshafen şehrinde Graf-Zeppelin-Haus’da verecek. Bu kez solist BİFO seyircisinin 22 Mart 2018’de tanıştığı, Joseph Joachim, George Enesco ve Antonio Stradivarius gibi en prestijli uluslararası keman yarışmalarını kazanan, son dönemin en dikkat çekici keman sanatçılarından Nemanja Radulovi. Üçüncü konser 9 Aralık Pazar günü 11.00’de Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Het Concertgebouw’da gerçekleşecek. Haçaturyan “Keman Konçertosu (1940)”ve Stravinsky “Ateş Kuşu, bale süiti (1919 versiyonu)”nin seslendirileceği konserin solisti Nemanja Radulovi.

Dördüncü konser 10 Aralık Pazartesi akşamı 20.00’da Almanya’nın Aachen şehrindeki Eurogress Aachen salonunda verilecek. Nemanja Radulovi’in solist olduğu konserde Balakirev - S.M. Ljapunow “Islamey, oryantal fantezi”; Haçaturyan “Keman Konçertosu (1940)”; Rimski Korsakov “Şehrazad” eserleri seslendirilecek.

Turnenin son konseri Fransa’nın başkenti Paris’in tarihi salonu Théâtre Des Champs Elysées’de 13 Aralık Perşembe akşamı 20.00’da verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler