Cumhuriyetin 95. yılı onuruna 95 eserlik sergi

Işık Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci yılı onuruna Galeri Işık Şile’de 10 ayrı sanatçının 95 eserinden oluşan resim, heykel ve baskıresim sergisi açtı.

Yayınlanma: 07.12.2018 - 23:32
Abone Ol google-news

Galeri Işık Şile’nin 10. yıldönümünde düzenlenen sergide, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Devrim Erbil, Ramiz Aydın, Tamer Başoğlu, İsmail Avcı, Ali Candaş, Seyyit Bozdoğan, İsmet

Çavuşoğlu, Basri Erdem, Yunus Güneş ve Sibel Avcı Tuğal’ın 95 eseri yer aldı.
Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Devrim Erbil, Cumhuriyetin 95’inci yılı onuruna düzenlenen sergide yer almanın mutluluğunu ifade ederek, “Atatürk sevgisinin günden güne arttığı bir dönemde böyle bir sergide bulunduğum için büyük bir heyecan duyuyorum. Atatürk, sanat alanındaki olağanüstü sezgisiyle sanat ve sanatçıyı onurlandıran emsalsiz bir lider. Sanat ve sanatçı için yaptıkları, çağdaş bir Türkiye yaratma idealinin bir parçasıydı. Atatürk’ün kurduğu çağdaş Cumhuriyetin 95’inci yılının bu sergi ile bağdaşması benim için ayrı ve özel bir anlam ifade ediyor” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş tarafından sanatçılara teşekkür plaketleri takdim edildi. Sergi 31 Aralık’a kadar Galeri Işık Şile’de ziyaret edilebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler