Salinger doğumunun 100. yılında anılacak

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık (YKKSY) yeni yılın ilk etkinliğinde 100. doğum yıldönümü dolayısıyla 11 Ocak Cuma günü 18.30’da Loca’da yapılacak bir söyleşiyle 1 Ocak 1919 doğumlu yazar J. D. Salinger’i anacak.

Yayınlanma: 01.01.2019 - 23:08
Abone Ol google-news

Akademisyen, yazar Erkan Irmak’ın moderatörlüğünü üstleneceği “Salinger 100 Yaşında” başlıklı kutlamada yazarın YKY’deki ilk editörlerinden İshak Reyna, çevirmenleri Sevin Okyay ve Ömer Madra tüm eserleri YKY’de olan yazarı konuşacaklar.

Loca’da yılın ikinci söyleşisi mutfak kültürü üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Ayfer Yavi’nin, beş yılı aşan çalışması sonucunda YKY tarafından çıkan “Bir Dünya Börek – Böreğin Tarihsel Yolculuğu” kitabı üzerine 24 Ocak Perşembe günü 18:30’da olacak. Kitabın editörü, halk kültürü araştırmacısı Sabri Koz, yazar, gurme Artun Ünsal ve Mehmet Yaşin de kendi uzmanlık alanlarından katkılarla söyleşiyi zenginleştirecekler.

Kahveden gelir sesi…
Türkiye’de on beş yıldır bağımsız bir topluluk olarak çağdaş dans alanında üretimini sürdüren Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Oktay Rifat’ın “Ahmet” şiirinin temelini oluşturduğu, 2010’da Peniche Anaco (Fransa) ve İstanbul DansPlatform’un desteğiyle stüdyosunda ürettiği Sen balık değilsin ki adlı gösterisiyle 15 Ocak Salı günü 20:00’da Loca’da izleyicilerle buluşuyor.

Loca dinleti dizisi “Harf’ten ve Nota’dan” yeni sezonu 26 Ocak Cumartesi günü saat: 17:00’da “Kahveden gelir sesi…” dinletisiyle başlıyor. Geçen sezonda Türk edebiyatıyla klasik Türk müziği arasındaki yakınlıkların izini süren dizi, bu kez kültür tarihimizden çeşitli temalara odaklanacak. Bu ilk dinletide kahvenin ve kahvehanelerin İstanbul’daki öyküsüne ve onların refakatçisi müziğe kulak vereceğiz.

Loca, Bahçeşehir Üniversitesi/Bauart ve Yapı Kredi Kültür Sanat’ın ortak projesi olan “Ender Sesler” konser dizisi kapsamında bu ay Garth Knox’u ağırlıyor. Knox’un konseri, 30 Ocak Çarşamba günü 20:00’da Loca’da yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler