Cemal Süreya Maltepe ve Kadıköy’de anıldı

İkinci Yeni şiirinin önemli isimlerinden usta Şair Cemal Süreya, vefatının 29’uncu yılında Maltepe ve Kadıköy belediyeleri tarafından düzenlenen programlarla anıldı.

Yayınlanma: 10.01.2019 - 23:46
Abone Ol google-news

Maltepe’de gerçekleşen anma, Cemal Süreya’nın hayatından bahseden ‘Süreya’nın Cemali’ isimli film gösterimiyle başladı. Filmde Cemal Süreya’nın kendi sesinden hayat hikayesi, fotoğrafları ve şiirleri perdeye yansıdı.

Programa Almanya’dan katılan şair Elvira Kujovic, Cemal Süreya’ya adanan anma programına katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Kujovic, Süreya’nın ‘Öyle Uzaktan Seviyorum Seni’ isimli şiirini Almanca, ‘Mektuplarımız’ isimli şiirini İngilizce olarak okudu. Romanya’dan Ion Cristofor Ljubliana ‘Uyku Hapları’, ‘Deniz Kızı’, Maria Pal, Türk şair Ayten Mutlu için yazdığı şiirini ve ‘İkiye Hiçlik’ isimli şiirlerini katılımcılarla paylaştı.

‘Laleli’den dünyaya doğru giden bir tramvaydayız’

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği’nin “Laleli’den dünyaya doğru giden bir tramvaydayız” mısralarından yola çıkarak düzenlediği etkinliğe ise CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in yanı sıra Cemal Süreya’nın eşi Zühal Tekkanat, şairin arkadaşları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Şiirin insanları mutlu, huzurlu, kimlikli yaptığını düşünüyorum. Şiir, müzik, sanat, hikâye, roman yani edebiyat ve sanatla büyüyen bir neslin, çağdaş güzel bir Türkiye yaratacağını biliyorum” dedi.

Cemal Süreya şiirinin konuşulduğu gecede, tiyatro sanatçıları Gülsen Tuncer ve Hüseyin Köroğlu da Cemal Süreya’nın şiirlerini okudu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler