Shehadeh, Dink için konuşacak

Boğaziçi Üniversitesi’nin 2008’den bu yana her yıl düzenlediği ve bugün yapılacak olan “Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı”nın konuşmacısı, Filistinli yazar, hukukçu ve insan hakları savunucusu Raja Shehadeh olacak.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 23:29
Abone Ol google-news

 

Dink’in demokratikleşme, eşitlik ve insan hakları savunucusu olarak geride bıraktığı mirası yaşatmak amacıyla düzenlenen konferans, ilerici bir siyasete katkıda bulunmak ve farklı fikirlerin dile getirilebileceği bir platform olarak 12. yılını geride bırakıyor.

“İnsan Hakları Ne Yapabilir? Ortak Dünyamızda Filistin” başlıklı bir konuşma yapacak olan Raja Shehadeh, İsrail’in Filistin Ramallah’ı işgal süreci ve sonrası gelen ilhak hareketinin tüm dünyaya duyurulması anlamında önemli bir figür olarak kabul ediliyor. Madrid barış müzakereleri sırasında FKÖ’deki görevinden muhalif bir danışman olarak istifa eden Shehadeh, Filistin diasporasını, yıllardır işgal altında yaşayan Filistinliler’in gerçekleriyle yüzleşemedikleri yönündeki eleştirileri ile de gündeme geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler