O tiyatrolar bakanlığa dava açıyor

‘Gezi’ye destek’ yüzünden Kültür Bakanlığı’ndan destek alamayan özel tiyatrolar karar aldı

Yayınlanma: 22.11.2013 - 10:27
Abone Ol google-news

Kultur ve Turizm Bakanligi'nin bu yilki destek yardimina “Gezi Parkı direnişine destek verdikleri” gerekçesiyle değer bulunmayan ozel tiyatro topluluklari bakanliga dava acacak.

Aralarında Genco Erkal, Haluk Bilginer, Yücel Erten, Rutkay Aziz'in de bulundugu yaklasik 200 tiyatro sanatcisi dun Ses Tiyatrosu'nda bir toplanti gerceklestirdi.

Gazetemize konusan Genco Erkal toplantida bir komisyon olusturduklarini, bu komisyonun da yardim alamayan tiyatro topluluklarinin bakanliga dava acmasi karari aldigini soyledi.

Seyirciye dertlerini anlatabilmek icin cesitli sanatsal etkinlikler duzenleyeceklerini de belirten Genco Erkal, toplantiya destek alan bazi tiyatro topluluklarinin da katıldığını, ayrıca Kumbaraci50, Destar gibi cesitli alternatif tiyatro topluluklarinin da toplantıda yer aldigini belirtti.

Toplantidaki dayanismanın kendisini etkiledigini belirten Genco Erkal, "İnsanlar artik meslegimize yaklasan tehlikenin bilincine vardi. Aslinda iktidarin sanat alanini kendi kontrolu altina alma girisiminde oldugu, muhalefete tahammulu olmadigini bir kez daha acikca gorduk ve bunun bilincine vardik" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler