Filmmor’un dayanışma gecesi

17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Barış Manço Kültür Merkezi’nde de kadınlarla buluşmaya devam ediyor. BMKM’de başlayacak gösterimlerle ilgili açılış etkinliği önceki akşam yapıldı.

Yayınlanma: 13.03.2019 - 22:45
Abone Ol google-news

 Kokteylin ardından düzenlenen açılış seramonisinde Filmmor Kadın Kooperatifi kurucusu Melek Özman, kültür sanat etkinliklerinin artık Taksim’den Kadıköy’e kaydığını vurgulayarak, gösterimlerin Anadolu Yakası’nda da yapılmaya başlandığını belirtti. Özman, ayrıca 8 Mart’taki Feminist Gece Yürüyüşü sonrası yapılan tartışmalara da değinirken, “Alman televizyonlarına röportaj verirken bile ‘Ezanı protesto ettiniz mi’ gibi sorularla karşılaştım. Onlara da söyledim; işportacılar tüm gece düdük sattı, herkeste düdük vardı ve ezanı duymak imkânsızdı” diye konuştu. 

Festivalde “Kadınların Şekillendirdiği Ülke” isimli filmi gösterilecek olan snowboard dünya şampiyonu Anne-Flore Marxer de etkinlikte bir konuşma yaptı. İsviçreli Marxer, İzlanda’da cinsiyet eşitliği olduğu için oraya spor yapmaya gittiğini ve onlara teşekkür etmek için böyle bir film çektiğini söyledi. “Sokaklar Bizim” isimli filmi festivalde yer alan İspanyol yönetmen Clara Santaolaya da ataerkilliğe karşı gelmek ve kız kardeşliği güçlendirmek amacıyla böyle bir filme imza attığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Dayanışma Ödülü’nün sahibi Elif Sözen sahneye davet edildi. “Kutlama” adlı filmiyle ödülü kazanan Sözen, “Set emekçisi bir kadınım” dedi. Gece de Sözen’in kısa filmi gösterildi. Daha sonra ise açılış filmi olarak yönetmen Eylem Şen’in 2013 yapımı “Kornea İkilisi” isimli kısa filmi izleyiciyle buluştu. Film sonrası ise yönetmenin katılımıyla “Donör ol, donör bul” isimli bir söyleşi yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler