Yönetmenliğini ve koreografisini Dehmen’in yaptığı dans tiyatrosu ‘Balerin’ Moda Sahnesi’nde

Moda Sahnesi’nin 11 Nisan 2018’de prömiyer yapan gerçek bir baş balerina İlke Kodal’ın canlandırdığı ilk dans prodüksiyonu “Balerin” 22 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da sahneleniyor.

Yayınlanma: 17.03.2019 - 22:30
Abone Ol google-news

Balerin Kodal’ın ifade ettiği ve yorumladığı gibi popüler imgelemde teknik mükemmelliği, masumiyeti ve saflığı ile idealize edilen balerinin gerçekliğinin sorgulandığı, gerçek bir dansçının iç dünyasındaki açılmamış kapıların aralandığı, sahne üzerinde şimdiye kadar görmediğimiz halleriyle yüzleşerek “insanlaştığı” bir dans-tiyatrosu.

Bu bağlamda da oyunu izleyen dansçılar çok duygusal anlar yaşıyorlar. Baş balerina olarak yıllarca dans etmiş olan Hülya Aksular, “İyi ki yaptılar, olağanüstü, çok gurur duydum” diyerek İlke Kodal’ı kutlarken, baş balet olarak önemli eserlerde yer almış olan Selim Borak, “Gerçekten yaşayanlar, sadece teknik dans etmeyip sahnede yaptığı işin hakkını verenler, artısı ve eksisiyle çok yoğun duygular yaşıyorlar. İlke, Balerin’de farklı farklı karakterlere giren, gerçekten o karakterleri yaşayan dansçının ne kadar zor ve ağır bir yük aldığını, bu yükün gerçekten o karakterleri yaşayanların omuzlarından aşağı bastırdığını anlatıyor. Onu üzerinden çıkarıp atmak psikolojik olarak da kolay olmuyor” diyerek “Balerin”in çok iyi ve gerçek bir proeje olduğunu ifade ediyor.
Proje danışmanlığını Kemal Aydoğan’ın, yönetmenliği ve koreografisini Bedirhan Dehmen’in yaptığı eserde, sahne tasarımı Bengi Günay’a, ışık tasarımı İrfan Varlı’ya, müzik ve ses tasarımı Utku Şilliler’e, görseller ise Murat Dürüm’e ait.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler