Bir tanıklığın masalı: ‘Evvel Zamanla Tanışmak ’

Roza Erdem’in, Senem Donatan’ın anlatıcı koçluğunda hazırladığı ‘Evvel Zamanla Tanışmak’ isimli 55 dakikalık yeni otobiyografik anlatısı 22 Mart Cuma akşamı Beyoğlu The Circle’de dinleyiciyle buluştu.

Yayınlanma: 26.03.2019 - 11:35
Abone Ol google-news

Annenizle tanıştığınız günü hatırlıyor musunuz ? Üstünde ne vardı ? Ya babanız ? Size yedirdiği ilk meyve neydi ? Peki, sizce sadece çocuklar mı yaramazlık yapar ? Büyükler hiç yaramazlık yapmaz mı ? Sorular, sorular, sorular…

Masal anlatmayı sevmesinin sebebini küçükken dinlediği masallara bağlıyor, Roza Erdem. Çocukluğunun en büyülü anları olarak anımsadığı bu anları çoğaltmak için, oyunculuk ve hikâye anlatıcılığı eğitiminden aldıklarını çocuklarla ve yetişkinlerle paylaşan Edem, bizi çocukluğumuzdaki masalımsı günlere, bir dönem Türkiye’nin tanıklığına götürdü. Erdem’in, Senem Donatan’ın anlatıcı koçluğunda hazırladığı ‘Evvel Zamanla Tanışmak’ isimli 55 dakikalık yeni otobiyografik anlatısı 22 Mart Cuma akşamı Beyoğlu The Circle’de dinleyiciyle buluştu.

Roza Erdem Kimdir ?

Roza Erdem, 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Aynı yıl mezun olduğu bölümde araştırma görevlisi, Tiyatro Anadolu'da oyuncu olarak çalışmaya başladı. Türkiye'nin ilk profesyonel üniversite tiyatro topluluğu olan Tiyatro Anadolu kadrosunda yer aldığı 2001-2005 yılları arasında pek çok klasik ve çağdaş eserde rol aldı. Kurucu ekibinde yer aldığı bağımsız çağdaş gösteri sanatları mekânı garajistanbul'da 2006-2009 yılları arasında sanat yönetmeni asistanı, proje asistanı, program koordinatörü ve oyuncu olarak çalıştı. 2009 yılında Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne aday gösterildi. Sinema filmleri ve kısa filmlerde rol aldı. Nuray Onuk ile yaptıkları kısa film “Saf Kötülük”, 13. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nde birinci seçildi. Film, Los Angeles 7. Artivist Film Festivali programında yer aldı ve Hrant Dink Vakfı Vicdan Filmleri kapsamında 4. seçildi. 2009-2012 yılları arasında Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği’nde çalıştı.

Nazlı Çevik Azazi, Ayşe Senem Donatan ve Şeyda Çevik tarafından kurulan Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi’nin Anlatıcının Yolu Uluslararası Sertifika Programının ilk mezunlarından oldu. Hikâye anlatıcılığı yolunda Nazlı Çevik Azazi ve Ayşe Senem Donatan’dan aldığı eğitimlerin yanı sıra, yurt içinden Beyhan Gültaşlar, Erhan Altunay, Tuvana Gülcan, Deniz Erdem, Beyhan Özpar, Sema Demir ve Mirza Metin; yurt dışından Hannah Heckhausen, Suse Weisse, Geeta Ramanujan, Ashley Ramsden, Jessica Wilson, Ragnhild A. Morch ve Sue Hollingsworth ile çalışma fırsatı buldu.

Beyoğlu Tarlabaşı Toplum Merkezi gönüllülerinden biri olarak çocuklar için “Masal Zamanı” atölyesini gerçekleştirdi. İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) ile Türkiye’de yaşayan mülteci kadınların kendi ailelerinden dinledikleri masalları derlediği ve öz yaşam hikayelerini yazdığı Komşu Masallar, Mülteci Kadınlardan Masallar kitabını hazırladı ve sanat yönetmenliğini üstlendi.

Masal anlatmayı sevmesinin sebebi küçükken dinlediği masallardır. Kendi çocukluğunun en büyülü ve iyileştirici anları olarak anımsadığı bu anları çoğaltmak için oyunculuk ve hikâye anlatıcılığı eğitiminden aldıklarını hem Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi bünyesinde hem de bireysel anlatılarında çocuklar ve yetişkinlerle paylaşmaktadır. Aynı zamanda 2018 yılı Ekim ayında başladığı Temel Varoluşçu Analiz Eğitimi’ne devam etmektedir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler