Bazı kararlardan geri dönülemez

Dirty Pretty Things (Kirli Tatlı Şeyler/2002) ve Eastern Promises (Şark Vaatleri/2007) filmlerinin senaristinin yazıp yönettiği dram, mutluluk, suçluluk, vicdan, hesaplaşma, sevgi, nefret, güven, yazgı temalarını başarılı bir anlatımla vurguluyor.

Yayınlanma: 24.10.2014 - 19:46
Abone Ol google-news

Dokuz yıldır şantiye şefliği yapan İvan Locke ertesi gün kariyerinde uzun bir zamandır beklediği adımı atacaktır ama akşama doğru aldığı bir telefon onun Londra’ya doğru yola çıkmasına neden olur. Karısı Katrina ve oğulları Eddie’yle Sean, İvan’ı maç izlemek için beklemektedirler. Oysaki İvan’ın 43 yaşındaki sevgilisi Bethan çocuklarını doğurmak üzere hastaneye yatmıştır. 15 yıllık evliliği süresince karısı Katrina’yı bir kez aldatan, Bethan’a adeti olmayan bir şekilde davranan İvan’ın vicdanı hiç rahat değildir. Yol boyunca sürekli babasıyla hesaplaşan İvan, yeni doğacak bebeğe adını vermeye kararlıdır. Henüz çocukken babası tarafından terkedilen İvan, babasının hatasını yinelememeye ant içmiştir.

Babasından ötürü Locke adının kirlendiğini, kendisinin isimlerini temizlediğine inanan İvan, tek bir hatanın nelere mal olduğunun ayrımındadır. Avrupa’daki en büyük beton dökümü işini gözardı ederek Bethan’ın doğumuna yetişmek isteyen İvan, ardında ailesini, mesleğini, çevresini bırakmayı dahi göze alacaktır. Çocukluğunda babasının ona yaşattığı travmayı o yeni doğan bebeğine yaşatmamaya kesin kararlıdır.

Locke Yönetmen: Steven Knight Oyn: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson, Andrew Scott, Ben Daniels, Tom Holland, Bill Milner, Danny Webb/ 2013, 81 dakika, BirFilm. Format: Dvd.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler