‘Mançalı Adam’ın galası yapıldı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) bu sezon için belirlenen “idealizm” teması kapsamında sahnelediği Don Kişot balesi, operası, çocuk oyunu ve Cervantes konserlerinin ardından “Mançalı Adam” müzikalinin galasını 24 Mayıs Cuma akşamı Zorlu PSM’de yaptı.

Yayınlanma: 25.05.2019 - 23:23
Abone Ol google-news

Bestesi Mitch Leigh, metin ve şarkı sözleri Dale Wasserman ile Joe Darion’a ait olan eseri Türkçe’ye Güngör Dilmen kazandırdı, sahneye orijinal prodüksiyon ekibi ve Concord Theatricals işbirliğiyle, Murat Göksu koydu.

Müzik sorumluluğunu şef Hüseyin Kaya’nın üstlendiği müzikalin dekor tasarımı Ferhat Karakaya, kostüm tasarımı Gizem Betil, ışık tasarımı ise Taner Aydın imzasını taşıyor.
Mançalı Adam da, J.Massenet’in bestelediği opera, L.Mınkus’un bestediği bale gibi İspanyol asker, memur ve efsane yazar Miguel de Cervantes’in 1605’te “El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha” adıyla yayımladığı romana dayanıyor.

16. yüzyılın sonlarında geçen, yazarın ünlü kahramanı Don Kişot ile karakter olarak da yakınlığını vurgulayan müzikalde, hapse atılan Cervantes el yazısı metinlerini geri almak için mahkûmları ikna etmek ister ve onlara da rol vererek idealist, tutkulu Mançalı Don Kişot hikâyesini hapishanede canlandırıyor.

Müzikalde Don Kişot’u Suat Arıkan, Hakan Aysev ve rejiyi de üstlenen Murat Göksu; Sancho’yu Çağrı Köktekin, Yücel Özeke, Onur Turan; Aldonza’yı rolünde Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Hande S. Ürben; hancıyı Gökçe Şenyüz, Barbaros Taştan; rahibi Serkan Bodur, Ufuk Toker; Dr. Carrasco’yu Can Reha Gün ve İDOB şancıları dönüşümlü olarak canlandırıyorlar.

Don Kişot projesinin mimarı ve başrol oyuncusu İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni bas bariton Suat Arıkan, “Massenet’in bestelediği Don Kişot büyük bir opera, çok çalıştık. Bu akşam prömiyerini yaptığımız Mançalı Adam ise, konuşma ve hareketin çok olduğu, mikrofonsuz sahnelediğimiz tam bir müzikal” dedi.

Mançalı Adam, 28-29 ve 30 Mayıs günleri saat 20.30’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler