Türksoy 20. yıl madalyası

Türksoy'un kuruluşunun 20. yılı anısına Türk dünyası kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunanlar için verilen madalyaya, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt layık görüldü

Yayınlanma: 29.11.2013 - 11:32
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'a, Uluslararası "Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) 20. Yıl Madalyası" verildi.

Devlet Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, TÜRKSOY'un kuruluşunun 20. yılı anısına Türk dünyası kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunanlar için verilen madalya, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'a takdim edildi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un Kurt'u kutlayarak, Türk Cumhuriyetleri tiyatrolarının repertuarlarında Türkiye'den oyunların yer almasına büyük bir ihtiyaç olduğunu, bu konuda biran önce çalışılması gerektiğini belirtti.

Kurt, Türkiye'de düzenlenen uluslararası tiyatro festivallerine TÜRKSOY üyesi ülke tiyatrolarının, dengeli bir şekilde davet edilmesi için özen göstereceklerini, üye ülkelerde gerçekleşecek festivallere de Devlet Tiyatroları oyunlarının katılımı hususunda gerekli çalışmanın yapılacağını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler