Cücenoğlu’na veda

Usta isim için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlendi. Cücenoğlu, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 22:27
Abone Ol google-news

Önceki gün 75 yaşında hayatını kaybeden Tuncer Cücenoğlu son yolculuğuna alkışlarla uğurlandı.
Cücenoğlu daha sonrasında Zincirlikuyu Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. 
Bugün saat 15.00’te Tuncer Cücenoğlu için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen törene Cücenoğlu’nun ailesinin yanı sıra İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, tiyatrocular Müjdat Gezen, Temel Levent, Cihat Tamer ve birçok sanatçı katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan tören Cücenoğlu’nun dostlarının konuşmaları ile devam etti. İlk konuşmayı yapan Süha Uygur, “Şehir tiyatrolarında göreve başladıktan sonra ilişkimiz çok daha pekişti. Kendisi inanılmaz eserler verdi. Bundan sonra da Türk tiyatrosunda her zaman yerini alacaktır. Onu hep sevgi ve saygıyla anacağız” dedi.
Ardından kürsüye çıkan Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, “Her ölüm erken ölümdür. Tuncer Abi sadece Şehir ve Devlet tiyatrosunun değil, Türkiye’nin yazarıydı. Türk tiyatrosu için çok büyük emekler verdi. Ülkemizi hem yurtiçinde hem yurtdışından bir yazar olarak büyük bir başarı ile temsil etti. Yurtdışında tanınan birkaç yazarımızdan bir tanesidir” diye konuştu.

Müjdat Gezen ise Tuncer Cücenoğlu ile eskiye dayanan dostluklarını ifade ederek, “Daha çok şeyler yapacağız Müjdatım demişti. Tuncer çok değerli bir insan. Bir kere ölümsüz oldu. Çünkü çok eseri var. Kimse nasip olmuş ki, 37 dile çevrilmiş oyun yazan bir yazar. Kalıcı eserler bıraktı. Birçok kişi değeri bilinmemiş diye niteler ama değeri bilindi, dünyada da bilindi. Ne mutlu ki bundan sonra da bilinecek” ifadelerini kullandı. Cücenoğlu’nun eşi Aylin Cücenoğlu, “Çok üzgünüm, çok üzgünüz.
Tiyatro camiasının başı sağ olsun. Tuncer gerçekten çok değerli bir insandı. Bütün dünya Tuncer’in oyunlarını oynuyordu. O kadar mutluydu ki, ben beş sene daha istiyorum, yapacaklarım çok diyordu. Ama olmadı. Kızım ve oğlumla onu yaşatacağız. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen törenini ardından Cücenoğlu, ailesi ve sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilerek son yolculuğuna uğurlandı.

‘Halk insanıydı’
Gazetemiz yazarı, şair Ataol Behramoğlu, Tuncer Cücenoğlu için şöyle konuştu:
“Tiyatromuzun en büyük, en yaratıcı, en üretken, aynı zamanda da en alçakgönüllü bir yazarını apansız yitirmenin acısı, üzüntüsü, şaşkınlığı içindeyim. Onun yerinde bir başkasının, başka dillerde onun başarısının yarısını elde etmiş herhangi bir başka yazarın büyük olasılıkla kibrinden yanına yaklaşılmazdı. Tuncer Cücenoğlu bir halk insanı, halkının sevgili bir yazarı olma duygusunu hiçbir zaman kaybetmedi. İyilik için, mutluluk için, dostluk için, ülkesinin kötülüklerden arınması için yazdığını hiçbir zaman unutmadı. Sevgili Tuncer, kardeşim, yoldaşım, arkadaşım, bu beklenmedik ölüm haberini aldığımda kendimi ölmüş gibi hissettim. Başkaca da ne diyebilirim.” Cücenoğlu’nun ardından üyesi olduğu Türkiye Yazarlar Sendikası ve Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği’nden (OYÇED) başsağlığı açıklamaları yayımlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler