Parka anlam katan heykeller

Çınarcık ilçesine bağlı Koru Belediyesi’nin Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 90. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği 5. Genç Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi.

Yayınlanma: 10.08.2019 - 21:43
Abone Ol google-news

Esik Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın’ın koordinasyonunda düzenlenen ve Mimar Sinan Üniversitesi’nden Tufan Akyol, Burcu Erden, Enis Sofu, Gülce Çağın, Kocaeli Üniversitesinden Hasan Akyol’un katıldığı ve 10 gün süren sempozyumun sonunda ortaya çıkan ahşap heykeller Koru Atatürk Parkı’na yerleştirildi.

Serginin açılışına, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP İl Başkanı Nur Koçak, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Koru Belediye Başkan Yardımcısı Kemal İldeniz ve Değirmendere eski belediye başkanı Ertuğrul Akalın katılarak, genç heykeltıraşlara plaket verdiler.
Serginin açılışında konuşan Koru Belediye başkanı Kamil Yaman, 1 Ağustos’ta başlayan ve 10 Ağustos’ta sona eren sempozyumunun sonunda Koru halkının bir ağacın sanat eserine dönüşmesine tanık olduğunu belirterek “Büyük önder Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 90. yılında yaptığımız bu etkinlikle, önceki yıllarda yapılan ahşap heykellerimiz Atatürk Parkı’nda muhafaza ediliyor. Son 5 yılda yaptığımız 25 ahşap heykelle Atatürk Parkımız daha da anlam kazanıyor, güzelleşiyor” dedi.
CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel ise yaptığı konuşmada “Genç arkadaşlarımızsın yaptığı her ahşap heykel  Atatürk Parkı’nda bizler için ayrı bir önem taşıyor. Koru Belediye Başkanımız Kamil Yaman’a bizlere sanatsal dokuyu hissettirdikleri ve sanatçılarımıza, sanatçılarımıza değer verip  sahip çıktığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Sempozyuma katılan öğrenciler ise yaptıkları ortak açıklamada “Koru Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği bu sempozyuma katılmak bizler için ayrı bir heyecan. Burada halkın önünde açık havada çalışmak, pratik yapmak genç heykeltıraşlara bir heves oluşturuyor. Toplumumuzda sanata karşı bir duyarsızlık var. Bu çalışmalarla burada önemli bir farkındalık yaratıyoruz” dediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler