Braley ve Dürrüoğlu birlikte çaldılar

Fransız şef ve piyanist Frank Braley yönetimindeki Belçika'nın ünlü oda orkestrası Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, piyano vitüözü ve besteci Muhiddin Dürrüoğlu ile trompet sanatçısı Romain Leleu’ya eşlik etti.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 17:19
Abone Ol google-news

İş Sanat’ta önceki akşam verilen Dürrüoğlu’nun programını hazırladığı, nadir olan trompet konçertolarının da seslendirildiği konser, L. van Beethoven “Quartette Serioso” ile başladı. J. P. Beintus, “Trompet ve piyano için Konçerto” eserini Braley ve Leleu seslendirdiler. M. Arnold, “4 El Piyano ve Yaylılar için Konçerto” yu Braley ile Dürrüoğlu birlikte çaldılar. Programın son eseri D. Şostakoviç, “Piyano ve Trompet için Konçerto No.1” in solistleri Dürrüoğlu ve Leleu idi.

Konser, Dürrüoğlu’nun “Nadir yapılan bu besteyi tozlu raflarda buldum” dediği S. Rahmaninov, 4 el piyano ve trompet için bestelediği, çalanında dinleyenin de keyif aldığı “İtalyan Polka” bis parçasıyla tamamlandı.

Halen konser piyanistliği ve besteciliğin yanı sıra Belçika Kraliyet Akademisi’nde profesör olan Dürrüoğlu, güçlü yorumu kadar mütevazi kişiliğiyle de sahnede her zamanki gibi pozitif enerji yaydı. İzleyiciler kadar, Dürrüoğlu ile defalarca konser veren, Fransa’nın en önemli trompetçilerinden Leleu ve onlara eşlik eden orkestra üyeleri de konserden çok mutlu ayrıldılar. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler