Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonu katılabileceğiniz etkinlikleri sizin için derledik.

Yayınlanma: 13.12.2019 - 18:27
Abone Ol google-news

13. Cuma partisine ne dersiniz?

Dilimize biraz yanlış bir şekilde yerleştiğini kabul edelim, '13. Cuma' aslında tuhaf bir laf ama “Friday the 13.th” filminin vizyon adını zamanında böyle koymuşlar ve popüler kültüre de böyle yerleşmiş işte. Korku sineması tutkunları ne zaman ayın 13'ü cuma gününe denk gelse mutlaka bir yerde toplanıp korku filmleri izlerler. Bu gecelerin en popüler filmleri elbette “Friday the 13th” ve yanı sıra “Halloween” (artık kaçıncısını izlersiniz, o size kalmış) ile “A Nightmare on Elm Street” (bir dönemin en popüler anti-kahramanı Freddy Krueger olmadan olmaz herhalde değil mi) olsa gerek. Ama başka tavsiyelerimiz de olabilir... Örneğin bu yıl sinemalarda gösterilen “Us” ve “Midsommar”ı da gecenin seçkisine eklemeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca benim son birkaç yılda izlediğim en etkileyici korku filmlerinden biri olan “Mandy”yi de şiddetle tavsiye edebilirim. Ayroca Netflix üzerinden “The Shining”, “It – Chapter 1”, “Seven” ve “Purge” gibi filmlere de ulaşmanız mümkün; hepsi de gecenin anlam ve önemine uygun yapımlar. Bir de klasik olsun derseniz, elbette Hammer yapımı “Dracula” (1958)...

Melek Mosso ile bir gece


Yeni kuşağın parlak seslerinden Melek Mosso özellikle güçlü sahne performasıyla popülerleşen isimlerden. Onu sahnede izlediyseniz ne demek istediğimizi zaten biliyorsunuzdur, ama hiç izlemediyseniz bu hafta sonu kaçırmayın deriz. İf Performance Hall Beşiktaş'ta sahne alacak olan Melek Mosso saat 22.00'den itibaren müzikseverlerin karşısında olacak.

Melek Mosso, 14 Aralık Cumartesi, Saat: 22.00 / İf Performance Hall Beşiktaş

Fotoğrafın rehberliğinde bir yol öyküsü


Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde başlayan “Bir Yol Öyküsü” özellikle fotoğrafa ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir sergi bizce. Küratörlüğünü Engin Özendes’in üstlendiği ve Tam adı “Bir Yol Öyküsü – Fotoğrafın Ardında 180 Yıl” başlıklı sergi, 1839 yılının Ekim ayında Marsilya limanında başlayan ve 6 ay süren ilk fotoğraf gezisine atıfla fotoğraf sanatçıları Coşkun Aral, Laleper Aytek, Ali Borovalı, Murat Germen, Sinan Koçaslan, Yusuf Sevinçli, Alp Sime, Lale Tara, Serkan Taycan ve Cem Turgay’ın aynı rota üzerindeki tarihi kentlerde çektikleri fotoğrafları bir araya getiriyor.

Mafyaya içeriden bir bakış


Cannes Film Festivali'nde ilk kez görücüye çıkan “Hain” (Il Traditore) haftanın öne çıkan filmi bize göre. Marco Bellocchio'nun yönettiği “Hain”, 1980'li yıllarda Sicilya'da mafya liderleri arasındaki sonu gelmeyen savaş ve intikam sonrası mafya ilişkilerini açığa çıkarmak adına muhbirlik yapan gangster Tommaso Buscetta'nın gerçek hikâyesini konu ediniyor. İki buçuk saate yaklaşan süresine rağmen baştan sona ilgiyle izlenen filmde özellikle başroldeki Pierfrancesco Favino'nun güçlü performansı dikkat çekiyor. Hafta sonu hangi filme gitsek diye düşünenlere tavsiye edilir.

Ezgi Polat ile söyleşi ve imza

Yılın en dikkat çeken öykü kitaplarından birini Ezgi Polat yazdı bana sorarsanız. İlk kitabı “Susulacak Ne Çok Şey Var Aramızda” ile adını duyuran ve övgüler alan Polat yine Can Yayınları etiketiyle çıkan yeni kitabı “Hiçbir Yerin Ortasında” ile başarısının bir tesadüf olmadığını kanıtlıyor. Özellikle ikili ilişkiler üzerine kurguladığı öykülerinde özgün üslubu ve derinlikli anlatısıyla okuru yakalayan Ezgi Polat bu hafta sonu Akaretler'deki Minoa'da düzenlenen bir söyleşiye katılacak. 14 Aralık Cumartesi saat 15.00'te başlayacak söyleşinin ardından Polat kitaplarını da imzalayacak.

DasDas'ta bir pazar

15 Aralık Pazar günü DasDas’ta tüm pazar günüzü geçirebileceğiniz bir dizi etkinlik var. İlk etkinlik küçükler için... DasDas Çocuk’un‘Göçebe’ adlı oyununda Palika ve Putnik ile küçük tiyatroseverler hayalgücüyle dolu bir serüvene atılacaklar. Gözde Kısa ve Ozan Karabulut’un oynadığı oyun, “Birine yardım etmek için aynı dili bilmemek engel midir?” sorusunun cevabını seyircilerle paylaşacak.

DasDas’ın bu sezonki yeni oyunlarından ‘Westend / Batının Sonu’, 15 Aralık’ta DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle yeniden buluşacak. Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen’in rol aldığı oyunu saat 17.00'de izleyebilirsiniz.

15 Aralık’ın son etkinliği ise hem keyifli hem doyurucu… 1960’lı yılların sanatsal ve kültürel dünyasına izini bırakmış, 83 yaşındaki dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Jim Haynes’in hayatını anlatan, Ece Ger’in yönettiği ‘Meeting Jim’ belgeseli özel bir gösterimle DasDas’ta seyredilebilecek. Etkinlikte Mert Fırat ve Didem Balçın da, Haynes’in ünlendiği Pazar yemeklerine ithafen konuklarını DasDas Mutfak’ta ağırlayacak.

"Göçebe" (Çocuk oyunu), Saat 13.00

"Westend / Batının Sonu", Saat 17.00

"Meeting Jim", Saat 20.30


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler