Ödüllü film Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gösterimde

Gazete satan Çocuk adlı hikâyesini senaryoya çeviren ve filme uyarlayan Ayça Öztorun’un ödüllü filmi Görüş Günü, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gösterime girdi. Sinema Sanatçısı Halil Ergün’ün ve yazarların da katıldığı gösterime büyük ilgi olduğu görüldü.

Yayınlanma: 19.01.2020 - 12:22
Ödüllü film Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gösterimde
Abone Ol google-news

Yazar Öztorun, film gösteriminde yaptığı konuşmada; “Görüş Günü filmi, Yaşar Kemal Özgür film festivalinde 300 film arasından birincilik ödülüne layık görüldü. İzmir kısa film festivalinde en iyi seçki filmler arasına girdi. Bu filmin hikâyesindeki başarı, bana ilham olan devrimci insanların mücadelesinde saklıdır, bu hikayem kıyıma uğratılan, zindanlarda acı bedeller ödeyen tüm aydınların hikâyesidir... Ülkeme ışık tutan aydınlarımızın, Çukurova’nın bereketi Orhan Kemal’imizin, Yaşar Kemal’imizin, zindanlarda ışkın vermiş, kırmızı karanfile benzeyen Yılmaz Güney’imizin, Çukurovalı İsmail’imin, ilkeli duruşlarıyla yurtta sulh, cihanda sulh diyerek, barışı savunanların, barış derneği davasından 80 darbesiyle yargılananların hikâyesidir.” dedi.

Görüş Günü filmi bir hafta Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezde gösterimi devam ederken, Yazarın, “Her Yanımız Olmuş Mizah” adlı kitabı da okurları için raflarda yerini aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler