Kartpostallarla Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Kadınlar

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Sanat Galerisi’nde “Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Kadınlar Bir Kartpostal Koleksiyonu sergisi.

Yayınlanma: 05.03.2015 - 17:42
Abone Ol google-news

Sergi Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Kadınlar adlı kitabın konusunu temel alıyor. Tarihçi ve Oryantalizm uzmanı Christine Peltre, kendi yorumlarını, gezginlerin anlattıklarını ve aynı dönemden başka tasvirleri de kullanarak, 200 kadın portresini bir bağlama oturtmakta, bu suretle Osmanlı Devleti'nin etnik zenginliğini de gözler önüne seriyor. Diğer taraftan, kitabın son sözüne imza atan gazeteci-yazar Liz Behmoaras da, çağdaş Türkiye'nin kuruluşundan günümüze, kadınların özgürleşme öyküsünü ele almakta.

Sergide esas olarak Pierre de Gigord'un koleksiyonundan yararlanılsa da, Notre Dame de Sion Lisesi’nin arşivindeki resimler de kullanılmış, bunlara dönemin karikatürleri ve mecmua makaleleri de eklenmiş bulunmakta.

7 Mart Cumartesi günü saat 18.00’deki sergi açılışı öncesinde Tarihçi ve Oryantalizm uzmanı Christine Peltre, gazeteci-yazar Liz Behmoaras konferans ve söyleşi gerçekleştirecek. Konferans saat 16.00’da başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler