Haftanın sanat etkinliklerinden bir seçki

Rock müziğinin sevilen ismi Şebnem Ferah, 30 Mayıs’ta İzmir Container Hall Sahnesi’nde saat 20.00’de sevenleriyle buluşacak. İşte haftanın diğer sanat etkinlikleri...

Yayınlanma: 25.05.2015 - 13:32
Abone Ol google-news

Alex Prager'ın sergisi İstanbul'da

ISTANBUL’74 tarafından 5’ncisi düzenlenecek IST. Festival, “Sanat ve Kültürde Gerçekçilik Üzerine Diyaloglar” temasını ele alacak programına Alex Prager’ın Türkiye’deki ilk kişisel sergisi ile başlıyor. Prager, ISTANBUL’74 Galatasaray’da görülebilecek sergisinde büyük ölçekli fotoğrafları ve video çalışmaları arasından yapılmış geniş bir seçkiye yer verecek. Sanatçının katılımıyla açılan sergi 20 Haziran’a kadar görülebilir.

 

‘Nesiller Boyu Gülümseyin’ sergisi...

Canped’in gelenekselleşen ‘Nesiller Boyu Gülümseyin’ fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu. Emre İkizler, Erdal Yazıcı ve Gülnur Sözmen’in jüri üyeliğini yaptığı fotoğraf yarışmasında birinci seçilen eserin sahibi Alev Özcan oldu. 97 fotoğraftan oluşan sergi, Astoria Artium Sungur Sanatevi’nde fotoğrafseverler ile buluşuyor. Sergi 1 Haziran’a kadar görülebilir.

 

Genco Erkal, Nâzım Hikmet ile açık havada

Genco Erkal tarafından tiyatro sahnesine dönüştürülen açık hava tiyatrosu Ali Paşa Hanı’nda tiyatro günleri 29 Mayıs’ta saat 21.00’de “Yaşamaya Dair- Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” ile başlıyor. Nâzım Hikmet’in, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatan oyunda usta oyuncu Genco Erkal’a sahnede Tülay Günal eşlik ediyor. “Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; 30 Mayıs ve 31 Mayıs’ta saat 21.00’de sahnelenecek.

 

Semaver Kumpanya 'Kuşlar'la sahnede

Aristofanes’in klasik eseri “Kuşlar” Semaver Kumpanya tarafından modern bir uyarlama ve kalabalık bir kadroyla, 29 Mayıs’ta saat 20.30’da Çevre Tiyatrosu’nda. Yavuz Pekman tarafından uyarlanan, Volkan Sarıöz’ün yönettiği oyununun müziklerini Okan Kaya, koreografisini ise Ebru Cansız üstlenmiyor. Oyun ayrıca 30 Mayıs’ta da aynı saat ve yerde sahnelenecek.

 

Şebnem Ferah İzmir Container Hall Sahnesi’nde

Rock müziğinin sevilen ismi Şebnem Ferah, 30 Mayıs’ta İzmir Container Hall Sahnesi’nde saat 20.00’de sevenleriyle buluşacak. Şebnem Ferah’a yıllardır birlikte aynı sahneyi paylaştığı Ozan Tügen, Metin Türkcan, Buket Doran, Aykan İlkan, Serdar Barcin ve Ceren Akyıldız eşlik ediyor.

 

‘L’Italiano’ Toto Cutugno ile yankılanacak

Romantizmin büyük seslerinden olan Toto Cutugno, 28 Mayıs’ta 20.00’de Cemal Reşit Rey’de konser verecek. Toto Cutugno en beğenilen İtalyanca şarkılarından ‘L’Italiano’ konserde seslendirecek. 1990 Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olan Cutugno, İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler