'Kediler'le üç hafta

T. S. Eliot'ın ‘Yetenekli Kediler’ şiirinden esinlenilerek yazılan rekorların müzikali İstanbul'da 21 Ocak-9 Şubat günleri arasında sahnelenecek.

Yayınlanma: 14.01.2014 - 09:53
Abone Ol google-news

Andrew Lloyd Webber tarafından bestelenen, 1981 yılından bu yana izleyici ve ödül rekorları kıran “Cats” müzikali, sanatseverlerin yoğun ilgisi üzerine ilk belirlenen tarihlerinden bir hafta daha oynayacak. Türkiye’de ilk kez Zorlu Center PSM’de sahnelenecek müzikal, 21 Ocak–9 Şubat tarihleri arasında, üç hafta boyunca izlenebilecek.

T.S. Eliot’ın "Yetenekli Kediler"adlı şiirinden esinlenerek yazılan, ilk kez 1981’de West End’de, ardından 1982’de Broadway’de gösterime giren “Cats” müzikali, Türkiye’de ilk kez Broadway şovlarını sanatseverlere sunan Zorlu Center PSM sahnesinde izleyiciyle buluşuyor.

Müzikal, yaşamın ta kendisini kediler arasında geçen bir hikaye ile anlatıyor. Andrew Lloyd Webber’in rekorlar kıran uyarlamasına dayanan “Cats”, Broadway’de 7 kez Tony Ödülü aldı, Laurence Olivier Ödelleri'nde en iyi müzikal seçildi, en iyi özgün kadro dalında Grammy Ödülü'ne değer görüldü, ayrıca en iyi müzikal ve en iyi yönetmen dalları da dahil olmak üzere sayısız ödüle sahip.

Broadway’in en uzun soluklu müzikali unvanıyla birçok kez dünya turnesine çıkan müzikal, yirmiden fazla dile çevrildi. 1998’de televizyona da uyarlanan müzikal, 300’den fazla şehirde 50 milyondan fazla izleyici tarafından izlendi.

“Memory” şarkısını dünyaya tanıtan oyuncuları Elaine Paige ve Bettly Buckley’ye büyük ün getiren “Cats”in Londra’daki yapımı 20 yıl, Broadway’deki yapımı ise 18 yıl boyunca sahnelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler