Yazarlar ve sanatçılardan Dündar'a destek yağıyor

Yazarlar ve sanatçılar, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın yanında olduklarını dile getirdiler.

Yayınlanma: 06.06.2015 - 22:48
Abone Ol google-news

Türkiye Yazarlar Sendikası ve Kürt Yazarlar Derneği, önceki gün ortak bir açıklama yayımlayarak gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a desteklerini bildirdi. Yapılan açıklamada “Can Dündar’a yönelen tehdit, düşünce ve haber alma özgürlüğüne de bir saldırıdır. Yazarların görevi gerçeği göstermektir. Can Dündar da kirli bir aynanın sırrını dökmüştür” denildi.

 

AGİT’in gündeminde

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyelerinin Ankara’da gazetecilerle yaptığı toplantıda da Erdoğan’ın Can Dündar’a açtığı dava da gündeme geldi. Toplantıda konuşan ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, “Gazetecilerin yazdıkları haberler artık casusluk suçu, hükümete darbe teşebbüsü olarak kabul ediliyor” dedi.

Öte yandan eleştirmenler, edebiyatçılar ile akademisyenlerin de içinde olduğu bir topluluk da, gazetemize ilettikleri toplu listeyle Dündar ve Cumhuriyet’in yanında olacaklarını ilan etti. Kampanyaya katılan isimler şöyle sıralanıyor:

Mesut İktu, Endam Acar, Barış Acar, Zeynep Akan, Ali Akay, Esra Aliçavuşoğlu, Fırat Arapoğlu, Selda Asal, Volkan Aslan, Güler Aşık, Özgür Atlagan, Figen Aydıntaşbaş, Çelenk Bafra, Neylan Bağcıoğlu, Ali Asker Bal, SİYAH BANT, Pelin Başaran, Evrensel Belgin, Burçak Bingöl, Selim Birsel, Berfu Merve Bolulu, Emine Boyner, CANAN, Şafak Çatalbaş, Fulya Çetin, Sakine Çil, Aslı Çavuşoğlu, Özlem Çengel, Elif Dastarlı, Elmas Deniz, İpek Duben, Nihal Elvan, Deniz Erbaş, Osman Erden, Özge Ersoy, İnci Furni, Eda Gecikmez, Genco Gülan, Gözde İlkin, Zeynep İnankur, Gülsün Karamustafa, Göksu Kunak, Burçak Madran, Ali Miharbi, Yasemin Nur, Sevgi Ortaç, Ceren Oykut, Ferhat Özgür, Güçlü Öztekin, Rana Öztürk, Aytaç Pakdemir, Burcu Pelvanoğlu, Zeyno Pekünlü, Ekin Saçlıoğlu, Nermin Saybaşılı, Yasemin Ülgen Saray, Gonca Sezer, Neriman Polat, Nusret Polat, Ebru Nalan Sülün, Hale Tenger, Sevil Tunaboylu, Armanç Yıldız, Esra Yıldız, Nazım Ünal Yılmaz, Özge Yılmaz, Derya Yücel, Yasemin Özcan, Laleper Aytek, Şükran Moral, Duygu Sabancılar, Emek Can Ecevit, Ayşe Önuçak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler