Romeo ve Juliet yeniden... İşte haftanın sanat etkinlikleri...

Geçen sezon Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM) sahnesinde izleyiciyle buluşan ‘Romeo e Giulietta’ müzikali, 3-8 Kasım tarihleri arasında yeniden İstanbul’da sahnelenecek. İşte haftanın sanat etkinlikleri...

Yayınlanma: 05.10.2015 - 09:45
Abone Ol google-news

SERGİ

- 14. İstanbul Bienali kapsamında açılan “Hayır, Sandığınız Gibi Değil” sergisi 1 Kasım’a kadar Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusu’nda yer alan Galeri KHAS’ta görülebilir. Sergide, Ahmet Duru, Ahmet Polat, Ardan Özmenoğlu, Buğra Erol, Erdoğan Zümrütoğlu, Fırat Engin, Gözde Türkkan, Hale Tenger, Mustafa Horasan, Seçkin Pirim, Selçuk Ceylan, Sıtkı Kösemen ve Orhan Cem Çetin’in işleri yer alıyor.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Hattat Selim Türkoğlu’nun “Hokkadan Süzülen Harfler” adlı hat sanatı sergisi 11 Ekim’e kadar Demircileriçi Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

- Mücella Aşkan’ın “Ve İstanbul” adlı suluboya resim sergisi 15 Ekim’e kadar Venüs Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. İstanbul temalı sergide sanatçının 40 adet suluboya çalışması yer alıyor.

- Server Demirtaş’ın “Evvel Zaman Makinesi” adlı sergisi 17 Ekim’e kadar Bozlu Art Project, Nişantaşı’nda sergilenecek.

- Erkut Terliksiz’in “Canavar Terbiyecisi” adlı resim sergisi 11 Ekim’e kadar CerModern’de görülebilir.

- “İçimdeki Meleği Gördüm” adlı sergi 17 Ekim’e kadar Akademililer Sanat Merkezi’nde görülebilir.

- artON İstanbul, 13 Kasım’a kadar Canan Dağdelen’in kişisel sergisine ev sahipliği yapacak.

- Grayson Perry’nin “Küçük Farklılıkların Kibri” adlı sergisi 8 Kasım’a kadar CerModern’de görülebilir.

- “Zero, Geleceğe Geri Sayım” sergisi 10 Ocak’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde izlenebilir.

- ‘Tuzlu Su’ temalı 14. İstanbul Bienali, kentin çeşitli noktalarında 1 Kasım’a kadar devam ediyor. Ücretsiz ziyaret edilebilecek bienal hakkında ayrıntılı bilgi için: 14b.iksv.org

- 1100 parçalı Urartu Takı Koleksiyonu sergisi, Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 31 Ocak 2016 tarihine kadar görülebilir.

- Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 10. yılında Bosna Hersekli gençleri ağırlıyor. Bosna Hersek çağdaş sanatını gençlerin gözünden yansıtan “Günümüz İmgeleri: Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi’nden Yapıtlar” adlı sergi 1 Kasım’a kadar görülebilir.

- Suat Akdemir’in sergisi “Abstract Cuba” 18 Ekim’e kadar Piramid Sanat’ta izlenebilir.

- Ankara Galeri Nev’de Mehtap Baydu “Koza/Cocoon” isimli kişisel heykel sergisi 31 Ekim’e kadar ziyarete açık.

- Louise Bourgeois’nın yapıtlarından oluşan “Louise Bourgeois: Dünyadan Büyük” (Louise Bourgeois: Larger Than Life) adlı sergi 28 Kasım’a kadar Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşacak.

- Türkiye’nin yakın geçmişini irdeleyen “Nerden Geldik Buraya” adlı sergi 11 Kasım’a kadar SALT Beyoğlu ve SALT Galata’da görülebilir.

- Evin Sanat Galerisi’nin Bebek’teki mekânında sergilenen “Nuri İyem 100 Yaşında / Portre” sergisi 31 Ekim’e kadar görülebilir.

- Ressam Nurullah Erdoğan’ın Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’ndeki sergisi sürüyor. Sergi hafta sonuna dek ziyarete açık.

- Aratos Kültür Sanatevi’ndeki ‘Antakya’dan Esintiler’ adlı karma resim sergisi sürüyor. Antakyalı ressamlar Canseven Bahçeci, Atıf Soğuksu ve Yusuf Altunay’ın 25 eserinin yer aldığı sergi 17 Ekim’e kadar izlenebilir.

- Ankara’daki Galeri Siyah Beyaz’da Hüsamettin Koçan’ın “Pencere” isimli sergisi 17 Ekim’e kadar görülebilir.

- Galeri Soyut Ankara’da 7 Ekim’e kadar Fatih Karakaş, Hilmi Özbay ve Necmettin Özlü’nün kişisel resim sergilerine ev sahipliği yapıyor.

- Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde Muhsin Kut’un “İçimden Geldiği Gibi...” adlı resim sergisi 7 Kasım’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

- Ceren Oykut’un iki gravür baskı çalışmasından yola çıktığı ‘Tarlada Yüzenler’ adlı kişisel sergisi 10 Ekim’e dek X-İST’te.

- KAV Sanat Galerisi, usta sanatçı Mehmet Güleryüz’ün “... Ya da” başlıklı kişisel sergisini 7 Ekim’de ziyarete açacak. Aynı tarihte galeride 15 genç sanatçının 30’u aşkın eserinin yer alacağı “Genç Kuşak 4/Young Generation 4” adlı bir karma serginin de gösterimi başlayacak. İki sergi de 7 Kasım’a kadar görülebilecek.

- İstanbul Devlet Tiyatrosu: Cevahir Sahneleri Salon 1’de salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.00’de, pazar 15.00’te “57. Alay”; Cevahir Sahneleri Salon’de salı, çarşamba, perşembe, cuma 20.00’de “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”; Küçük Sahne’de salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.00’ de, pazar 15.00’te “Sevgili Hayat”; Küçükçekmece DT Sahnesi’nde cuma, cumartesi 20.00’ de, cumartesi “Ellerimin Arasındaki Hayat”, pazar 14.00’te çocuk oyunu “Barış Gezegeni”; Üsküdar Stüdyo Sahne’de çarşamba, cuma 20.00’de, cumartesi 15.00’te “İkinci Dereceden İşsizlik”; Üsküdar Tekel Sahnesi’nde salı, perşembe ve cumartesi 20.00’de, pazar 15.00’te “Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş” oyunları sahnelenecek.

- İstanbul Şehir Tiyatroları: Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.30’da “Çin Kahvesi”; Üsküdar Müsahipzâde Celal Sahnesi’nde çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi 20.30’da “Ayaktakımı Arasında”; Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi 20.30’da “İki Arada Bir Yerde”; Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.30’da “Cyrano De Bergerac”; Ümraniye Sahnesi’nde çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.30’da “Şekerpare”; Sadabad Sahnesi’nde çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.30’da “İstanbul Efendisi”; Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi 20.30’da “Türkiye Kayası Bir Göç Hikâyesi” sahnelenecek. Aynı oyunlar cumartesi günleri saat 15.00’te de gösterilecek.

- Güncel politik eleştiri dilini titiz bir teknikle birleştiren sanatçı Serkan Yüksel’in ‘Uykudan Önce’ başlıklı solo sergisi, 8 Ekim’de C.A.M. Galeri’de ziyarete açılacak. Katman katman açtığı belleğin içinden; katilleri, avcıları, kurbanları olduğu kadar geleceğin kahramanlarını da söküp çıkaran sanatçı bu yeni sergisinde, açık politik tavrını, hazır nesne olarak kullandığı eril belgeler üzerine işliyor. Anlatılan masalların, uyanışın sivri dilli ütopyaları olabileceğini gösteren sergi, 31 Ekim’e kadar C.A.M. Galeri’de ziyarete açık kalacak. Adres: Şair Nedim Caddesi No.25A, Akaretler, Beşiktaş, İstanbul.

MÜZİK

- Volkan Konak konseri 8 Ekim’de saat 21.00’de İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda.

- Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer 9 Ekim’de 20.30’da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir’de konser verecek.

- Hakan Altun, Hüsnü Şenlendici, hitAband 7 Ekim’de 21.00’de Jolly Joker Antalya’da.

- Yeni Türkü konseri 9 Ekim’de 21.30’da Hayal Kahvesi Ankara’da.

- Sıla 10 Ekim’de saat 21.00’de Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek.

- Halil Sezai 10 Ekim’de saat 23.00’te Ooze Venue, İzmir’de konser verecek.

- Güvenç Dağüstün & Nükhet Duru konseri 8 Ekim’de 21.30’da Hayal Kahvesi Ankara’da.

- Levent Yüksel 9 Ekim’de 22.00’de Jolly Joker İstanbul’da konser verecek.

- ‘İdil Biret - Bir Harika Çocuğun Portresi’ konseri 6 Ekim’de 20.00’de Erimtan Müzesi Konser Salonu, Ankara’da.

- Bu yıl dördüncü kez gerçekleşecek Adana Tango Festivali, 9 Ekim Cuma günü Tarihi Adana Kız Lisesi’ndeki gösterilerle başlayacak. Üç gün sürecek festivalde her akşam değişik mekânlarda çeşitli müzik ve dans etkinlikleri sanatseverlere sunulacak. Arjantin’den Demian Garcia - Aurora Lubiz, Somer Sürgit - Jessica Stserbakova çiftlerinin yanı sıra İstanbul’dan Utku Küley - İris Başak Doğdu ikilisinin de performans sergileyeceği festivalin müziklerini DJ Ramo & Go-go ve Ali Işıklı yapacak. Bünyesinde bir tango yarışmasının da düzenleneceği festivalin biletleri Leman Kültür, La Noche ve Casa De La Danza Dans Evi’nden temin edilebilir.

TİYATRO

- Geçen sezon Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM) sahnesinde izleyiciyle buluşan ‘Romeo e Giulietta’ müzikali, 3-8 Kasım tarihleri arasında yeniden İstanbul’da sahnelenecek. Sekiz performansla Zorlu Center PSM’ye konuk olacak gösteri, İtalya’da 8 ay içinde 400 bini aşkın seyirci tarafından izlenmişti. 45 sanatçının rol aldığı ‘Romeo e Giulietta’ İtalyan David Zard’ın modern yorumu ve üç boyutlu dijital sahne düzenlemesiyle sahneleniyor. Shakespeare’in bu ölümsüz eserinin rejisi Giuliano Peparini, besteleri Gérard Presgurvic, sözleri ise Vincenzo Incenzo imzalı. Biletler, Biletix’te.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler