Barış Köygülü'nün 'Denge' adlı albümü çıktı

Halk müziği sanatçısı Barış Köygülü'nün uzun yıllar üzerine çalıştığı “Miskal” projesinin “Denge” adlı albümü çıktı.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 16:49
Abone Ol google-news

İlkay Akkaya, Gülten Benli, Ümit Yilmaz, Olcayto Art ve İranlı sanatçı Reza Salehi'nin de yer aldığı albümde 9 eser bulunuyor.

1999-2006 yılları arasında Erdal Erzincan müzik merkezinde solfej, repertuar ve bağlama eğitimi alan Barış Köygülü'nün “Denge” albümü Güvercin Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. Köygülü'nün iki yıldır üzerinde çalıştığı “Denge” albümü mistik bir havadan hikayesi olan enstrümantal müziklerle dinleyenleri kendi iç yolcuğuna çıkartmayı başarıyor. Albümde, düetler, enstrümantal eserler, ağıt ve ermeni oyun havası yer alıyor. 2013 yılında Slovakya Kosice'de “19. Golden Beggar Film Festivali”nde ve Dünya Kültür Başkenti kapsamında bağlama resitali veren Barış Köygülü, albümünde Ortadoğu'nun da sesine kulak veriyor. Miskal bu topraklardaki değerlerin ve kültürel zenginliğin müziğe yansıması olarak da karşımıza çıkıyor.

Barış Köygülü bu projenin devamının geleceğini belirterek “Miskal projesi zengin bir kültüre sahip olduğumuz coğrafyamızın bizlere yansıması. Bu bir proje albümü. Miskal bundan sonra farklı konuk sanatçılarıyla yoluna devam edecek ve bu toprakların sesini, acısını, ağrısını, mutluluğunu müziğe yansıtacak” diyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler