Altın Kedi, Gezi'ye gitti!

“Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali”nde “Altın Kedi” ödülü Gezi'den esinlenerek çekilen “Sadakat” filmine gitti. Filmin oyuncularından Özer Arslan, Altın Kedi'yi Gezi'de yaşamını yitirenlere adadı.

Yayınlanma: 23.11.2015 - 10:50
Abone Ol google-news

Bu yıl 16.'sı gerçekleştirilen “Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali”nde “Altın Kedi” ödülü Gezi'den esinlenerek çekilen “Sadakat” filmine gitti.

İlker Çatak'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncularından Özer Arslan, Altın Kedi'yi Gezi'de yaşamını yitirenlere adadı. Festivalin ödülleri Kültürpark'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl Altın Kedi'ler, ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde verildi. Ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden alan Arslan, “Umuda ihtiyacımız olduğu zamanlardayız. Bize umut oldunuz, teşekkür ederiz. Ödülü, Gezi Direnişi’nde hayatını kaydebeden arkadaşlarımıza adıyoruz” dedi.

Jüri başkanlığını Serdar Akar'ın üstlendiği festivalin ödül töreninde konuşan Arslan, “Ülkemizde umuda, sanatın desteklenmesine ve yüceltilmesine çok ihtiyacımız var. Burada bu ödülü almak çok önemli. Filmi Gezi’den etkilenerek yapmıştık. Gezi bizim nesil için bir şeyler için savaşmadan sadece severe,k direnerek kazabileceğimiz bir simgeydi. İzmir’de bulunmak, İzmir’de bu ödülü almak gerekten çok kıymetli” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler