Kadına karşı: Doğu-batı, savaş-barış tanımayan şiddet

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı 25. Yıl Etkinlik Dizisi bağlamında Boğaziçi Üniversitesi ve İsveç Başkonsolosluğu işbirliğiyle “Kadına Karşı: Doğu/ Batı, Savaş / Barış Tanımayan Şiddet” başlıklı bir uluslararası sempozyum düzenleniyor.

Yayınlanma: 28.11.2015 - 16:38
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak sempozyum 29 Kasım Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. 30 Kasım Pazartesi günü de Kadın Eserleri Kütüphanesi’nde yerli ve yabancı katılımcılarla bir atölye çalışması gerçekleşecek.

“Küresel, Bölgesel ve Yerel Şiddet Biçimleri”; “Şiddet Politikaları ve Uygulamaları” ve “Farklılıklara Yönelik Şiddet” başlıklı üç oturuma çeşitli toplumlardan davetli konuşmacılar hukukçu, yasa koyucu, politikacı, sivil aktivist konuşmacılar; Deniz Kandiyoti, Nebehat Akkoç, Hülya Gülbahar, Yasemin Öz, Oğuz Polat, Sussan Tahmasebi, Kemal Ördek, Filiz Kerestecioğlu, Zeynep Altıok Akatlı, Yeşim Arat, Asa Elden, Pia Puu Oksanen, Zahra Gorod Abdulle, Tülin Uygur, Parastou Hassouri, Samia Bousalama katılacak.

Sempozyumda, çeşitli toplumlardan davetli konuşmacılar savaşta ve barışta kadına ve farklı cinsel yönelimlere sahip bireylere yönelik şiddeti karşılaştırmalı bir biçimde ve tüm boyutlarıyla ele alacak; şiddetin önlenmesi açısından benimsenmesi gereken yöntemleri tartışacak. Sempozyumdaki tartışmalar ve varılan sonuçlar ışığında şiddete karşı ortak bir yol haritası geliştirilmesine zemin hazırlayacağı düşüncesiyle 30 Kasım Pazartesi günü de Kadın Eserleri Kütüphanesi’nde yerli ve yabancı katılımcılarla bir atölye çalışması gerçekleşecek.

Nazan Erkmen sergisinin açılışının da yer aldığı sempozyum, piyanist Hyun Sook Tekin’in konseriyle noktalanacak.

Halka açık olan sempozyumun tüm oturumları Türkçe ve İngilizce eşzamanlı çeviriyle izlenebilecek.

Sempozyumun ayrıntılı programına Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı'nın internet sitesinden ulaşılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler