Bir sponsor daha çekildi

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin yarışma sponsorluğundan Vakıfbank’ın ardından TÜRÇEV de çekildi.

Yayınlanma: 26.03.2014 - 22:52
Abone Ol google-news

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin bu yıl 29. kez düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışma sponsorluğundan Vakıfbank’ın ardından Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı da (TÜKÇEV) çekildi. Yarışmada, Reuters muhabiri Osman Örsal’ın çektiği “Kırmızılı Kadın” fotoğrafları birinci olurken, Gezi Direnişi’ni yansıtan 4 fotoğraf da ödüle değer görülmüştü.

TÜKÇEV, kararına ilişkin herhangi bir gerekçe göstermezken dernek adına yapılan açıklamada, “Yaptığımız bu organizasyonda her yıl Türkiye’nin basın fotoğrafçılığı alanındaki en yetkin isimlerini jürimize davet ediyoruz ve jürinin seçimine sonuna kadar saygı duyuyor, seçilen her bir kareninde arkasında duruyoruz. Burada ödül alan ve yarışmaya gönderilen her bir kare fotoğraf, foto muhabiri meslektaşlarımızın hayatları pahasına imza attıkları birer tarihi belgedir” denildi.

Dernek Başkanı Rıza Özel ise duruma ilişkin “Bunu medyada yaşanan sürecin devamı olarak görüyoruz. Meslektaşlarımızın yanındayız, onların daha iyi şartlarda çalışması için elimizden geleni yapacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler