Uğur Mumcu ödülleri tutuklu arkadaşlarımıza

24 Ocak 1993’te aracına konulan bombayla katledilen gazetemizin yazarı Uğur Mumcu’nun adını yaşatmak için Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tepebaşı Belediyesi tarafından 24. kez verilen Uğur Mumcu ödülleri sahiplerini buldu.

Yayınlanma: 18.01.2017 - 20:39
Abone Ol google-news

Bu yıl 24. Uğur Mumcu ödüllerinde gazetemizin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay’a “Demokrasi ve Dayanışma Ödülü” verilecek. Ödülleri, tutuklu, yazar, çizer ve yöneticilerimiz adına eşleri alacak. Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) da Demokrasi Ödülü verilirken, Basın Ödülleri ise gazeteci Yalçın Bayer ve Nazlı Çelik’e verilecek.

Sanat Ödülü tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’ye, Yılın Siyasetçisi Ödülü CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Özden Toker’e verilecek.

Hukuk Ödülü avukat Celal Ülgen, Hüseyin Özbek ve Sibel Önder’e, Sanat Ödülü Eskişehir Büyükşehir Beledilesi Şehir Tiyatrolarının emekçileri Berna Kafkas, Adem Yücel, Ali Rıza Tekin ve Meryem Biçerli’ye, Çevre ve Kent Ödülü Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe ve Çevre Aktivisti Halit Gürsoy’a, Emek Ödülü 17 Kasım’da Siirt’in Şirvan ilçesinde 16 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasından sağ kurtulan işçilere ve sendikacı Suat Başaraner’e verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler