‘Hanım’ yenilendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) bu yıl ağırlıklı olarak kişisel sergilere ev sahipliği yapacak.

Yayınlanma: 19.01.2017 - 21:35
Abone Ol google-news

MSGSÜ’nün 2017 sanat etkinliklerini dün düzenlenen basın toplantısında Rektör Yardmıcısı Alev İdrisoğlu açıkladı.

MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, ARKAS Holding’in maddi katkılarıyla bu yıl Halit Refiğ’in “Hanım” filmini dijital ortamda restore etti. Yönetmenliğini Halit Refiğ’in yaptığı başrollerini Yıldız Kenter ile Eşref Kolçak’ın paylaştığı “Hanım” 25 Ocak’ta yenilenmiş haliyle MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi’nde özel bir gösteriyle seyirciye sunulacak. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde de pek çok sergi açılacak. Çağdaş Türk sanatınının öncü isimlerinden Balkan Naci İslimyeli’nin 57. kişisel sergisi “Hatırla” 11 Eylül - 30 Ekim tarihleri arasında açılacak. Bu sergide sanatçı, son yapıtlarıyla birlikte kariyerinin kapsamlı bir özetini izleyicilere sunuyor.

Özellikle Op Art olarak bilinen modern sanat akımının önemli isimlerinden Macar asıllı Frasız sanatçı Victor Vasarely’nin Türkiye retrospektif sergisi de açılacak. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın girişimiyle uluslararası sanat kurumlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen bu sergi 2 Şubat - 30 Mart tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Sergi, sanatçının farklı dönemlerine ait elliden fazla resim, heykel, tasarım ve duvar halısı çalışmalarından oluşuyor.

Türk resminde hiciv geleneğini sürdüren Mevlut Akyıldız’ın kırk yıllık sanat serüveni 2017 yılı kasım ayı boyunca sergilenecek. Sanatçının yağlıboya resim, camaltı resim ve heykellerden oluşan çalışmaları “Gecenin Yolculuğu” başlığı ile izlenebilecek. Akyıldız, günümüz toplumsal yaşamından yola çıkarak yaşanmakta olan çelişkileri ve ciddiyete karşın ciddiyetsizlikleri kendine özgü yorumuyla ifade ediyor. Sanatçı, yalın ve ironik dili ile yaşamdaki gerçekleri renkli bir masal dünyasına dönüştürerek izleyiciye iletiyor. Ayrıca Aydın Ayan’ın kişisel sergisi “Sır” 7 Nisan - 10 Mayıs’ta, Mustafa Ata’nın kişisel sergisi 11 Mayıs - 11 Haziran’da, Nedret Sekban’ın “Hayat-Ölüm Arasında” sergisi 7 Aralık - 7 Ocak’ta Tophane-i Amire Beş Kubbe Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler