İlk konserini Viyana'da verdi

Avusturya Başbakanı Faymann, Conchita’nın Eurovision zaferinin ülkedeki eşcinsel haklarının geliştirilmesine katkıda bulunacağı beklentisinde.

Yayınlanma: 20.05.2014 - 10:01
Abone Ol google-news

Sakallı eşcinsel şarkıcı Conchita Wurst, Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazandıktan sonraki ilk konserini Viyana’da verdi.

Eurovision Yarışması’ndaki şarkısını da söyleyen Conchita, aralarında gökkuşağı bayrakları sallayan takma sakallı eşcinsellerin de bulunduğu binlerce hayranı tarafından coşkuyla alkışlandı.

Avusturyalı şarkıcı, konserden önce, Başbakan Werner Faymann tarafından kabul edildi. Faymann, “hoşgörünün gelişmesine katkıda bulunduğu” için Conchita’ya teşekkür etti. Buna karşılık, koalisyon ortağı tutucu Halk Partisi, Conchita’nın konserini sert bir dille eleştirdi.

Asıl adı Tom Nuewirth olan Conchita ise Eurovision Yarışması’nı kazanmasının yalnızca kendisinin değil, ilerlemeye inanan tüm insanların zaferi olduğunu söyledi.

Başbakan Faymann, “Ülkemizden, Avrupa’dan hoşgörü, sevgi ve yaşama tutkusu yönünde bir mesaj verdiniz” dedi.

Faymann’ın Sosyal Demokrat Partisi, Conchita’nın Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanmasının, koalisyon ortağı Halk Partisi’ni Avusturya’daki eşcinsel haklarını ve eşit evlenme hakkını geliştirmeye katkıda bulunmaya özendireceğini umuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler