En İyi Oyun Yazarı Ödülü İlker Başbuğ’un

42. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri açıklandı

Yayınlanma: 12.06.2017 - 21:08
Abone Ol google-news

Gazeteci, Yazar ve Eleştirmen Hayati Asılyazıcı’nın ‘Seçici Kurul Başkanlığı’nı sürdürdüğü, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Turgay Oğuz ve Emine Şahinkaya’dan oluşan ‘İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu’ tarafından, 2016-2017 tiyatro döneminde sahnelenen ve Türk yazarları tarafından yazılan oyunlar arasında yapılan değerlendirme sonucunda ödül alanlar belirlendi.

Ödüller...

En İyi Oyun Yazarı Ödülü: Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği, Müjdat Gezen Tiyatrosu yapımı ‘Mucize’ adlı oyun ile İlker Başbuğ.

İsmet Küntay Onur Ödülü: ‘Tiyatro’ üzerine yapmış olduğu araştırma ve çalışmaları nedeniyle Türk oyun yazarı ve şair Turan Oflazoğlu.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Murat İpek’in yazdığı, Barış Dinçel’in yönettiği, Baba Sahne yapımı, ‘Aşk Ölsün’ adlı oyundaki başarılı oyunuyla Günay Karacaoğlu.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Yavuz Özkan’ın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği Ruberu Tiyatro yapımı, ‘Herkesin Bildiği Sırlar’ adlı oyundaki başarılı oyunuyla Mert Tanık.

İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü: Anton Çehov’un yazdığı, Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği, İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Martı” adlı oyun.

Hayati Asılyazıcı Tiyatro Özel Ödülü: Bu yıl ilk kez verilecek olan bu ödül; gazeteci, yazar ve eleştirmen Hayati Asılyazıcı’nın, sanata hizmetle geçen, sanata adanmış, ülke içinde ve dışında sayısız ödülle özetlenmiş, altmış beş yılı aşan sanat yaşamının onuruna konuldu. Bu yıl bu anlamlı ödül; özverinin, azmin canlı örneğini oluşturan ‘Baba Sahne’ye verildi.

Nadide Küntay Emek Ödülü: Gürcü akademisyen ve yönetmen Zurab Sikharulidze. En İyi Yapım Ödülü: Ferhan Şensoy’un yazdığı ve yönettiği, Ortaoyuncular Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Nereye de Gidiyor Lan Bu Gemi?’ adlı yapım.

En İyi Yönetmen Ödülü: Özen Yula’nın yazdığı, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı, ‘Gayri Resmi Hürrem’ adlı oyundaki yönetimiyle Özen Yula.

İsmet Küntay Seçici Kurul Özel Ödülü: Nazım Hikmet’in yazdığı, Emrah Eren’in yönettiği, Tiyatro Adam tarafından sahnelenen ‘İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?’.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler