rh+artmagazine resim yarışması sonuçlandı

rh+artmagazine dergisi tarafından 10. Kez düzenlenen ve bu yıl uluslararası boyut kazanan “Yılın Genç Ressamı” yarışmasında Ermenistan’dan yarışmaya katılan Mary Moon seçildi

Yayınlanma: 28.05.2014 - 22:24
Abone Ol google-news

Türkiye, Polonya, Bulgaristan, Ermenistan, Nijerya, Sudan ve Kıbrıs’tan 40 yaş altı Genç Usta/Usta genç ressamların ikişer eserle katıldığı yarışmada dereceye giren üç sanatçıdan “Yılın Genç Ressamı” Mary Moon 5000 Euro, ikinci seçilen Yunus Emre Dokumacı 3000 Euro ve üçüncü seçilen Olcay Yetiş 2000 Euro ödül kazandı.

Yarışmaya gönderilen eserlerin genelinde teknik, kurgu, anlatım, içerik ve malzeme açısından ortalamanın üstünde olduğu değerlendirmesini yapan jüri; Aylin Beyoğlu, Mehmet Yorulmaz, Yasemin Öztürk ve Tony Uche (Nijerya) ise, “jüri özel ödülü” ne layık gördü.
 
Bedri Baykam, Can Elgiz, Komet, Kaya Özsezgin, Deniz Gökduman, Agop Egoyan, Abdülkadir Günyaz, Bünyamin Özgültekin ve Tevfik İhtiyardan oluşan jüri 56 yarışmacının eserlerini de sergilenmeye değer buldu.
 
rh+artmagazine yönetimi, yarışmaya katılan ve ödül alan üç sanatçının eserleri dışındaki tüm eserlerin katalogunun yapılacağını ve online müzayede yöntemiyle sanatsever izleyicinin beğenisine sunulacağını ve geniş bir mekanda sergileneceğini belirtti. Ayrıca, yarışmada ödül alan üç sanatçının eserinin rh+artmagazine dergisine kapak olacağını, derginin gelecek sayılarında röportajlarının yayınlanacağını ve kişisel sergilerinin organize edileceği de açıklandı.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler