Darüşşafakalıların eğitimi için sahnedeydiler

Boğaziçi Mezunlar Korosu, şef Ali Mahmut Abra yönetiminde Nâzım Hikmet'in vefatının 51. yılında Darüşşafakalı öğrenciler için sahnedeydi.

Yayınlanma: 01.06.2014 - 23:45
Abone Ol google-news
Annesi veya babası vefat etmiş, maddi durumu yetersiz, yetenekli çocuklara eğitimle yeni bir hayat armağan eden Darüşşafaka yararına 30 Mayıs Cuma günü Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleştirilen konserde; Nâzım Hikmet‘in şiirleri müzikle seslendirildi.
 
Darüşşafaka öğrencisi Beyza Gelir’in de Nâzım Hikmet'in“Tahir ile Zühre Meselesi” şiirini yorumladığı konserde, Boğaziçi Mezunlar Korosu ile birlikte İstanbul Avrupa Korosu, Melihat Gülses, Tuncay Kurtoğlu, Ünüşan Kuloğlu, Vedat Sakman, Bora Ebeoğlu, Selmin Saruhan ve Yusuf Eradam da sahne aldı.
 
Darüşşafaka Cemiyeti adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, “Bu toprakların insanlarını, memleket ve insan sevgisini en iyi anlatan şairlerden Nâzım Hikmet’i andığımız bu konserin, halkın desteğiyle halk çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Darüşşafakamız yararına düzenlenmiş olması bizim için çok büyük bir mutluluktur.” dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler