Ödülünü Gezi ruhuna adadı

42. İstanbul Müzik Festivali'nde onur ödülü Gülsin Onay'a sunuldu.

Yayınlanma: 03.06.2014 - 09:54
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 42. İstanbul Müzik Festivali, önceki gün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen açılış töreni ve konseriyle başladı.

“Doğanın Şarkısı” temasıyla gerçekleşen festivalin açılış töreni öncesinde, Gürsen Yavuzkal yönetimindeki “Borusan Çocuk Korosu” konuklar için kısa bir dinleti sundu.

Festivalin klasik müzik dünyasına katkıda bulunmuş sanatçılara verdiği “onur ödülü”, bu yıl, dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle sürdürdüğü müzik kariyeri ve aynı zamanda Ahmed Adnan Saygun’un eserlerinin dünyaya tanıtılmasına öncülük eden Gülsin Onay’a sunuldu. Ödülünü İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın elinden alan ünlü piyanist, “Ülkemizde evrensel sanata ve sanatçıya gösterilen değerin son zamanlarda tartışılır hale gelmesi bu anlamdaki festivallerin önemini daha da arttırıyor” diyerek ödülü Gezi ruhuna adadı.

Törenin ardından gerçekleştirilen açılış konserinde, 2011’de Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçilen genç viyolonselci Dorukhan Doruk’a, şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Açılış programında, Ahmet Adnan Saygun’un “Bir Orman Masalı”, “Op. 17”, “Tchaikovsky’nin Rokoko Teması Üzerine Varyasyonlar”, “Op. 33”, “Mendelssohn’un Senfoni No. 3“, “La Minör”, “İskoç” ve“Op. 56” yapıtları yer aldı.

27 Haziran tarihine kadar devam edecek festivale, Steven Isserlis, Isabelle van Keulen, Alexander Raskatov, Nelson Freire, Pepe Romero, Krzysztof Penderecki, Xavier de Maistre, Yuja Wang gibi isimlerle dünyanın önde gelen orkestralarından Sinfonia Varsovia ve Venezüella Teresa Carreño Gençlik Orkestrası’nın da aralarında bulunduğu yerli ve yabancı pek çok sanatçı konuk olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler