90’ların kanına girdi

Pop müziğine damga vuran Harun Kolçak, doğum gününden dört gün sonra hayata veda etti. Kolçak bugün sonsuzluğa uğurlanacak.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 21:18
Abone Ol google-news

“Gir Kanıma”, “Sensiz Olamam” ve “Gitme, seviyorum” gibi şarkılarıyla 90’lar pop müziğin en sevilen isimleri olarak akıllara kazınan sanatçı Harun Kolçak, çarşamba günü kanser tedavisi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 62 yaşında yaşama veda eden sanatçının cenazesi, bugün öğle namazının ardından Teşvikiye Camii’nden kaldırılacak. Ardından Bursa’nın Gemlik ilçesine götürülecek olan cenaze, ikindi namazının ardından Gemlik Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Gemlik’teki aile mezarlığında annesinin yanına defnedilecek.

‘Gitme, seviyorum’

Yeşilçam’ın efsane sanatçılarından olan Eşref Kolçak’ın oğlu Harun Kolçak, 1955 yılında 15 Temmuz’da İstanbul’da dünyaya geldi. Müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlayan sanatçı, Saint Benoit Fransız Erkek Lisesi’nde orta, öğrenimine devam ederken bas gitar çalmayı öğrendi. Profesyonel müzik yaşamına Erkin Koray ile çalışarak başladı. Bas gitarist olarak Ferdi Özbeğen ve Zülfü Livaneli’nin stüdyo kayıtlarına girdi. Bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte bir grup kurarak Galata Kulesi’nde çalmaya başladı. 1978 yılında Nükhet Duru ve Rıza Silahlıpoda’nın orkestrası olan Ritm 68 Orkestrası’na bas gitarist olarak katılan sanatçı, askerlik dönüşü caz müziğine yöneldi. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası’nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı. 1991 yılında Onno Tunç’la ortak yaptıkları “Gir Kanıma” ve “Beni Affet” isimli albümleriyle büyük çıkış yapan Kolçak, “En Büyük Aşk” albümüyle müzik tarihine adını yazdırdı. 1995 yılında “Yanımda Kal” adını taşıyan üçüncü albümünü sevenleriyle paylaşan sanatçı “Korkuyorum”, “Dualarım Yoluna” ve “Yanımda Kal” gibi şarkılarını unutulmazları arasına ekledi. 1996 yılında Litvanya’da yapılan, 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis Nerinos Vasara 96”dan ödülle döndü. 1998 yılında “Teslim Oldum”, 2000 yılında “Yaşasın” isimli albümleri raflardaki yerini aldı. Daha sonra 6 yıllık bir sessizliğe bürünen sanatçı, verdiği aradan 2006’da “Müzisyen” albümüyle döndü. Bu albümden sonra da 6 yıllık bir ara veren Kolçak, 2012’de “Yeniden Doğuyorum” albümünü müzikseverlerle buluşturdu. 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat olan ve kanserle olan mücadelesini, “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” cümlesiyle anlatan sanatçı, daha birkaç gün önce sosyal medya hesabından yazdıklarıyla sevenlerine seslenmişti: “Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayat da kendi planlarını yapıyor.”

Eşref Kolçak: İlaçlarını almıyordu

Oğlunun ölümünün ardından konuşan Eşref Kolçak: “Hastanedeyken doktoruyla görüştüm, ‘Verdiğimiz ilaçların hiçbirini almamış’ dedi. Kasıtlı olarak almamış. Annesinin üzerine yemin ettirdim, ‘İlaçlarını al’ dedim, ‘Tamam baba, yemin ederim alacağım’ dedi. Yine almamış. Allak bullak durumdayım” dedi.

Ne dediler?

-Bulutsuzluk Özlemi : Gitarıyla, sesiyle, notalarıyla gerçek bir müzisyendi. Türkiye’nin başı sağ olsun..

-Tolga Çevik: Çok üzüldüm. Büyük kıymet, eşi olmayan ses... Nur içinde yat Harun Kolçak. Mekânın cennet olsun

-Haluk Levent: Üzüldüm. Harun Kolçak’ın ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

-Mabel Matiz : Çok üzgünüm.. Çocukluğumun seslerinden, kıymetli Harun Kolçak.. huzurla, ışıkla uyu...

-Ayşegül Aldinç: Ah Harun! İnanamıyorum.. Biraz önce seni konuştuk. “Daha dün”le başlayan cümleler kurmak ne anlamsız. Çok ama çok üzgünüm...

-İskender Paydaş: Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yanımızda kalmadın be Harun Kolçak. Mekânın Cennet olsun.

-Fırat Tanış: Sevenleri ve yakınlarına sabır diliyorum, huzur içinde yat.

-Yonca Evcimik: Harun Kolçak... Güzel zamanları beraber omuzlağımız sanatçılardan biri.. Güzel insan.. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler