1500 yıl sonra Agora’da

Romalıların önemli kararlar aldığı antik kentte Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı.

Yayınlanma: 14.09.2017 - 21:16
Abone Ol google-news

İzmir’de demokrasi, 1500 yıl önceki gibi işledi. 2 bin 300 yıllık Antik Smyrna (İzmir) Agorası, 1500 yıllık aradan sonra yeniden kent meclisinin toplantısına ev sahipliği yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısı, tarihi ve kültürel mirasın geleceğe taşınmasında farkındalık yaratmak amacıyla Agora’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, buradaki tarihsel mirasın görünür kılınması için çevresindeki binaları kamulaştırarak yıktıklarını, bunun için de 38 milyon liralık bütçe harcadıklarını kaydetti. Kentteki kazı çalışmalarına da her yıl 5 milyon lira destek verdiklerini belirten Kocaoğlu, yürüttükleri İzmir Tarih Projesi’yle kentin tarihi bölgelerini ayağa kaldırarak insanlığa sunmak istediklerini dile getirdi.

Agora’daki çalışmaların da bunun bir ayağı olduğunu söyledi. Geçmişte kentin pek çok varlığının korunamadığını vurgulayan Kocaoğlu, “Ama 2 bin 500 yıldır varlığını sürdüren bu tarihi bölge İzmir’in en büyük zenginliklerinden biri olmayı sürdürüyor. ‘İzmir’in merkezine turist gelmiyor, burada konaklamıyor’ serzenişlerini aşmamızın tek yolu bu bölgenin ayağa kalkması, 24 saat yaşamasıdır” dedi.

Meclis toplantısının ardından Agora Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, antik kentte katılımcılara rehberlik yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler