Altın Koza’da heyecan başladı

24. Adana Film Festivali’nde Altın Koza için yarışacak 10 film açıklandı

Yayınlanma: 15.09.2017 - 19:45
Abone Ol google-news

25 Eylül’de başlayacak olan 24. Adana Film Festivali’nin detayları dün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Bu yıl 10 yapımın Altın Koza için yarışacağı festivalde 7 gün boyunca yoğun bir sinema mesaisi yaşanacak. Bu yılın yeniliklerinden biri olan Uluslararası Yarışma için de iddialı filmlerin listelendiği festivalde ayrıca bir sinema ve kültür sanat kasabası inşa ediliyor.

Jüri Başkanı Erden Kıral

5 ayrı kategoride toplam 30 Altın Koza ödülünün dağıtılacağı festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını usta sinemacı Erden Kıral üstleniyor. Jürideki diğer isimlerse şöyle: Selma Güneri (oyuncu), Hüseyin Karabey (yönetmen), Algı Eke (oyuncu), Uğur İçbak (görüntü yönetmeni), Murat Hasarı (besteci - yapımcı). Tüm ödüller 30 Eylül akşamı yapılacak törende sahiplerini bulacak. Aynı törende Yılmaz Güney Özel Ödülü de takdim edilecek.

Cannes’ın galibi Adana’da

Bu yılın yeniliklerinden biri de Uluslararası Yarışma. 2’si Türkiye’den 11 yapımın yarışacağı seçkide Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanan “The Square - Kare” (y: Ruben Östlund) adlı film de var. Jüri başkanlığını bir dönem Alejandro Gonzalez Inarritu’nun senaryolarında imzası bulunan ama daha sonra ondan bağımsız olarak sinemaya devam eden ünlü Meksikalı senarist ve yönetmen Guillermo Arriaga üstleniyor. Jüride ayrıca Farah Zeynep Abdullah (oyuncu), Nathan Silver (Amerikalı yönetmen), Carmen Gray (Yeni Zelandalı sinema yazarı ve festival programcısı) ve Pierre-Henri Deleau yer alıyor.

Kentte bir kasaba

Yine bu yılın iddialı yeniliklerinden biri de kentte kurulacak Sinema ve Kültür Sanat Kasabası... Açılışı 25 Eylül’de yapılacak olan kasabada Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TVSinema Bölümü atölye çalışmaları, sokak gösterileri, müzik dinletileri dans ve canlı heykel gösterileri gibi renkli aktiviteler yapılacak. Söyleşiler, paneller, sergiler de yine bu kasabada sanatseverleri bekliyor olacak.

Onur ödülleri

Adana Film Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemamıza uzun yıllar emek vermiş, hayatını sinemaya adamış isimlere Yaşam Boyu Onur Ödülleri veriliyor. Ödüller, 25 Eylül 2017 akşamı yapılacak açılış töreninde takdim edilecek. Bu yıl Onur Ödülü alan isimler: Arif Keskiner, Hümeyra, Prof. Sami Şekeroğlu, Şemsi İnkaya ve Temel Gürsu.

Ulusal Yarışma  filmleri

“Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok” (y: Onur Ünlü)

“Buğday” (y: Semih Kaplanoğlu)

“Daha” (y: Onur Saylak)

“Eksi Bir” (y: Orhan Oğuz)

“İşe Yarar Bir Şey” (y: Pelin Esmer)

“Kar” (y: Emre Erdoğdu)

“Körfez” (y: Emre Yeksan)

“Murtaza” (y: Özgür Sevimli)

“Sofra Sırları” (y: Ümit Ünal)

“Taş” (y: Orhan Eskiköy)

 

Uluslararası yarışma filmleri

“Krotkaya/Uysal Bir Ruh” (y: Sergei Loznitsa) Fransa

“Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok” (y: Onur Ünlü) Türkiye

“Daha” (y: Onur Saylak) Türkiye

“Una Mujer Fantastica/ Muhteşem Kadın” (y: Sebastian Lelio) Şili

“Krizacek/Küçük Hacı” (y: Vaclav Kadrnka) Çekya

“Loveless/Sevgisiz” (y: Andrey Zvyagintsev) Rusya

“Patti Cakes” (y: Geremy Jasper) ABD

“Rey” (y: Niles Atallah) Şili

“The Killing of a Sacred Deer/ Kutsal Geyiğin Ölümü” (y: Yorgos Lanthimos) İngiltere

“The Square/Kare” (y: Ruben Östlund) İsveç

“Three Bilboards Outside Ebbing Misouri/Üç Bilboard Ebbing Çıkışı” (y: Martin McDonagh) ABD - İngiltere


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler