Altın İstiridye’yi Franco kazandı

İspanya'nın San Sebastian kentinde 65'incisi düzenlenen San Sebastian Film Festivali'nde En İyi Film ödülü 5 yıl aradan sonra yeniden bir komedi filmine verildi.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 22:16
Abone Ol google-news

Dokuz günlük sinema şenliği 65. San Sebastian Film Festivali’nde büyük ödül Altın İstiridye’yi “Disaster Artist” kazandı. Ünlü Amerikalı oyuncu James Franco’nun yönettiği film, bu yüzyılın ‘en iyi kötü filmi’ kabul edilen “The Room”un yapım aşamasını taklit ediyor. Ödülünü almak için sahneye çıkan Franco “Büyük düşleri olan çılgın bir adamla ilgili bir film yaptık. Erkek kardeşim, kızkardeşim, kadim dostum Seth Rogen’la yaptığımız, aile işi bir film oldu. Bize inananlara çok teşekkür ederim” dedi. Kimselerin izlemediği ama pespayeliğiyle güldürürken zamanla kült film olarak özel bir hayran kitlesine kavuşan 2003 tarihli “The Room”un başrol oyuncusu, yönetmen ve yapımcısı olan yeteneksiz Tommy Wiseau’nun yaratım sürecini sinemalaştırırken yaşadığı sorunları basın toplantısında anlatan Franco, “Ben de aynı şekilde oynadım ve yönettim ve inanın kötü filmi taklit etmek kadar zor bir şey yokmuş. Ya aynı başarısızlığı ben de yaşarsan ne yaparım diye uykularım kaçtı” dedi.

John Malkovich ve jürisi festivalde bir nevi tarih yazdı ve 65. yılında ilk kez bir kadın sinemacıya en iyi yönetmen ödülünü verdi. Hayat kadınlığı yaparak küçük çocuğuna bakmaya çalışan genç bir kadının sokaklardaki yaşamını anlatan Arjantin yapımı “Alanis”’in yönetmeni Anahi Berneri en iyi yönetmen, başroldeki Sofía Gala ise en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. “Bu film hayat kadınlarının durumunu, bir kadının kendisini hafife almamasını ve vücuduyla ilgili kararları kendi başına almasını anlatıyor” diyen Berneri ayrıca “Bu filmdeki kadınlar güçlü karakterler. Birleşerek her şeyi başarabiliriz!” dedi. Bu yıl günlük hayatta sıkışan bireylerin yaşamlarını izleyen filmlerin yarıştığı San Sebastian, namı diğer Donostia’da Romanya yapımı “Pororoca”da parkta kaybolan küçük kızını arayan baba rolündeki Bogdan Dumitrache en iyi aktör ödülü kazandı. Eleştirmenlerin favorisi olan diğer Romanya filmi “Soldiers. Story from Ferentari”ye hiç ödül çıkmaması şaşırttı. Önceki yıl İspanya’nın Oscar adayı olarak öne çıkan incelikli “Flowers”dan sonra daha gösterişli bir sinematografi ve iddialı bir öyküyle karşımıza çıkan Basklı yönetmen Jon Garrano’nun Aitor Arregi ile ortaklaşa kotardığı “Handía” ise beklentileri karşılamamasına rağmen ‘ev sahibine teşekkür’ mahiyetinden olsa gerek, Özel Jüri Ödülü’yle takdir edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler