'Gece O kadar Kirliydi ki İkisi De Kayboldular' 27 Ekim'de izleyici karşısında

Çağdaş yazar Plinio Marcos'un yazdığı 'Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular' oyunu 27 Ekim’de Saat: 20.00’da Sahne Mahzen'de prömiyerini yapacak.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 20:13
Abone Ol google-news

 

Çağdaş yazar Plinio Marcos’un yazdığı, çevirmenliğini Orhan Güner’in yaptığı, genç yönetmen Burak Han Keyif’in sahneye koyduğu “Gece O kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular” oyunu 27 Ekim’de Saat: 20.00’da Sahne Mahzen'de prömiyerini yapacak. Tek perdelik oyun standart göçmen hikayesini başka bir açıdan ele alıyor.

“Toplumun bireyi ötekileştirmesi, bireyi yalnızlaştırıp kirletir.”

Toplum tarafından yalnızlaştırılmış, bir deponun içerisine sıkıştırılmış Paco (Doğuhan Kasap) ve Tonho (Yunus Çağlar) hayat mücadelesi içerisindedir. Ellerinde yalnızca umutları vardır. Güzel bir iş ve güzel bir hayata sahip olmak isteyen Tonho’ya iş bulabilmesi için sadece bir ayakkabı gereklidir ve bu ayakkabı Paco’da mevcuttur ancak Paco ayakkabısını ödünç dahi vermez. Çünkü Paco’nun da istediği bir flüt alıp bir grupta çalabilmek ve yalnız kalmamaktır. Halbuki ayakkabısını verse Tonho bir iş bulup, para kazanıp hem kendi hayatını düzene sokabilir hem de Paco’ya flüt alabilir. Ancak bu durumda Paco yalnız kalacaktır. Bu yüzden ayakkabısını vermez. Birbirlerine bağlı, kör topal süren bu yaşam onları gittikçe pisliğe bulaştırır ve artık tanınmaz bir noktaya ulaşırlar.

Yönetmen Burak Han Keyif sahnedeki atmosferi tıpkı bir fare yuvasına/kafesine dönüştürmüş ve “iki karakter kendi içerisinde hayata karşı örgütlense de aslında bu durum kendi tercihleri değil, başkalarının istekleridir”i savunmuş.

Tiyatro Han, 'Gece O kadar Kirliydi ki İkisi De Kayboldular' oyunuyla seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler