Gazetemiz Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay “Dil, Edebiyat Ödülü” nü aldı

TÜYAP, 2017 İstanbul Kitap Fuarı çatısı altında Türkçenin bilim, felsefe ve edebiyat dili olduğu bilinciyle verilen ‘Tekin Sönmez Dil ve Edebiyat Ödülleri’ töreni Büyükada Salonu’nda yapıldı.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 21:56
Abone Ol google-news

 
Çagˆcıl, modern Türkçeye bagˆlılıkları gerekçesiyle “Sahne Sanatları, Dil, Eles¸tiri Ödülü” Hayati Asılyazıcı’ya; “Felsefe Çeviri, Dil Ödülü” Soren Kierkegaard’ın ‘I·roni Kavramı’ adlı yapıtını dilimize kazandıran Sıla Okur’a  ve “Dil, Edebiyat Ödülü” Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki ve Turhan Günay’a  verildi. Günay, “Ödülü gazetem adına sevgi ve sevinçle alıyorum” diyerek teşekkür etti.
 
Geçen yıl ödüller Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Dr. Kemal Ateş ve Prof. Dr. Mehmet Veysel Batmaz’a sunulmuştu.
 
 
Edebiyat insanı sevmeye yarar
 
Turhan Günay Büyükada Salonu’nda TÜYAP’ın düzenlediği “Edebiyat Ne İşe Yarar” başlıklı panele de yazar dostları Yüksel Pazarkaya ve Ayşe Sarısayın ile birlikte katıldı.
 
Uzun tutukluluk sürecinde edebiyatın iyileştirici yanını yaşayan Günay konuşmasında yayıncı dostlarının içeriye yolladığı, özellikle didik didik ederek okuduğu dört kitabı kaynak gösterdi: Rita Felski “Edebiyat Ne İşe Yarar”; Mikita Brottman’ın “Okuma İlleti / Yalnız Başına Yapılan Ahlaksızlık”(Paloma Yay.); “Şu Edebiyat Denen Şey / Okumak, Düşünmek, Yazmak” ile Mario Vargas Liosa Carlos Fuentes’in “Edebiyata Övgü” (Notos Kitap Yay.) Pazarkaya, “Edebiyat dil ortamında insanlaşma sürecini geliştiren bir sanat dalıdır” vurgusunu yaptı. Sarısayın ise, “Edebiyat sanırım hayatı ve insanı anlamaya sevmeye yarar” derken üçünün ortak noktasını da ifade etmiş oldu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler